9.2 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* OmleidingenJaagweg vanaf aankomend weekend 6 weekends dicht

Jaagweg vanaf aankomend weekend 6 weekends dicht

Purmerend/Ilpendam –  Om de bereikbaarheid in de regio Waterland voor fietsers, automobilisten en reizigers met het openbaar vervoer te bevorderen wordt er gewerkt aan een spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam (N235).

Ook het kruispunt met de Aalduikerweg in Ilpendam krijgt een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer op de Jaagweg (N235) te verbeteren. De werkzaamheden voor de spitsbusbaan en het kruispunt zijn 6 juni gestart en duren tot en met september 2017. Voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers zijn er meerdere afsluitingen in de weekenden. Het verkeer wordt omgeleid.

Tijdens de weekendafsluitingen tussen 14 juli en 21 augustus worden er omleidingsroutes ingesteld. Het doorgaande verkeer vanuit Amsterdam wordt via de N247, N244 en A7 omgeleid. Het doorgaande verkeer vanuit Purmerend wordt via de A7, N244 en N247 omgeleid.

Bestemmingsverkeer Ilpendam en Watergang

Het bestemmingsverkeer dat in Ilpendam moet zijn, kan via de Dorpsstraat in het dorp komen. Bestemmingsverkeer voor Watergang kan ook gebruik maken van de N235. Er zijn verkeersregelaars die dat tijdens de afsluitingen controleren bij Het Schouw en de Verzetslaan (Purmerend).

Weekendafsluitingen Jaagweg (N235)

Om de werkzaamheden aan de N235 uit te kunnen voeren zijn zes weekendafsluitingen nodig. De weekendafsluitingen zijn in alle weekenden van 14 juli tot en met 21 augustus gepland van vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur.

De weekendafsluitingen zijn gepland van:

  • vrijdag 14 juli 20.00 uur  t/m maandag 17 juli 05.00 uur
  • vrijdag 21 juli 20.00 uur t/m maandag 24 juli 05.00 uur
  • vrijdag 28 juli 20.00 uur t/m maandag 31 juli 05.00 uur
  • vrijdag 4 augustus 20.00 uur t/m maandag 7 augustus 05.00 uur
  • vrijdag 11 augustus 20.00 uur t/m maandag 14 augustus 05.00 uur
  • vrijdag 18 augustus 20.00 uur t/m maandag 21 augustus 05.00 uur

Busreizigers en hulpdiensten

De hulpdiensten en het openbaar vervoer kunnen gebruik blijven maken van de N235 tijdens de afsluitingen. Busreizigers kunnen dus gewoon gebruik blijven maken van de bus in Ilpendam.

Omleidingsroute fietsers

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden rondom de tunnel geldt een omleidingsroute voor fietsers om het werkverkeer te vermijden. Deze omleidingsroute leidt vanaf Purmerend via de Gruttostraat, Kievitstraat en de Dorpsstraat en vervolgens weer naar het fietspad richting ’t Schouw.

Meer informatie op: http://www.bereikbaarheidwaterland.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. “Om de bereikbaarheid in de regio Waterland voor fietsers, automobilisten en reizigers met het openbaar vervoer te bevorderen” Het had geholpen om van de middelste strook een wisselstrook in spitsrichting te maken. Hadden de automobilisten (veel meer!) ook nog geprofiteerd ipv van dit nutteloze fileverplaatsen van Ilpendam naar Purmerend…

  2. Het meervoud van weekend is weekenden. Niet weekends.

    Red: Beide meervoudsvormen zijn toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.2 ° C
10.7 °
7.3 °
47 %
1.3kmh
68 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.