112Purmerend

Gemeente Purmerend breidt cameratoezicht in binnenstad uit

Purmerend – Op verzoek van binnenstad ondernemers en de politie breidt de gemeente het cameratoezicht in het centrum uit. Dit gebeurt op verschillende momenten in de periode van 17 juli tot 4 augustus. Betrokken partijen willen hiermee de veiligheid in de binnenstad verhogen.

Door betere spreiding van camera’s komt een groter gebied in beeld, waaronder ook de in- en uitgangen van het centrum- én uitgaansgebied. Het huidige camerasysteem richt zich vooral op de Koemarkt. Het overige deel van het centrum is echter niet of onvoldoende in beeld, zo ervaren binnenstad ondernemers en politie.

Door extra camera’s op strategische plaatsen is een groter deel van het centrumgebied in beeld en wordt de pakkans van potentiële overvallers vergroot. Ook in de uitgaansweekenden is de uitbreiding van het cameranetwerk belangrijk. Beelden worden live uitgekeken door medewerkers van de politie en zo nodig kan men dan snel in actie komen.

Hoe ziet de uitbreiding eruit?

Er komen camera’s op de kruising Gedempte Where/Hoornselaan, de Kaasmarkt, ingang van de Zuidersteeg en ingang van de Hoogstraat. De camera’s op de hoek Kalversteeg/Breedstraat en Kalversteeg komen te vervallen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Hoek Kalversteeg-Breedstraat bestaat niet in Purmerend.

    Redactie: Vraag is al gesteld aan de gemeente Purmerend. Dank.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: