25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home112Gemeente Purmerend breidt cameratoezicht in binnenstad uit

Gemeente Purmerend breidt cameratoezicht in binnenstad uit

Purmerend – Op verzoek van binnenstad ondernemers en de politie breidt de gemeente het cameratoezicht in het centrum uit. Dit gebeurt op verschillende momenten in de periode van 17 juli tot 4 augustus. Betrokken partijen willen hiermee de veiligheid in de binnenstad verhogen.

Door betere spreiding van camera’s komt een groter gebied in beeld, waaronder ook de in- en uitgangen van het centrum- én uitgaansgebied. Het huidige camerasysteem richt zich vooral op de Koemarkt. Het overige deel van het centrum is echter niet of onvoldoende in beeld, zo ervaren binnenstad ondernemers en politie.

Door extra camera’s op strategische plaatsen is een groter deel van het centrumgebied in beeld en wordt de pakkans van potentiële overvallers vergroot. Ook in de uitgaansweekenden is de uitbreiding van het cameranetwerk belangrijk. Beelden worden live uitgekeken door medewerkers van de politie en zo nodig kan men dan snel in actie komen.

Hoe ziet de uitbreiding eruit?

Er komen camera’s op de kruising Gedempte Where/Hoornselaan, de Kaasmarkt, ingang van de Zuidersteeg en ingang van de Hoogstraat. De camera’s op de hoek Kalversteeg/Breedstraat en Kalversteeg komen te vervallen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Hoek Kalversteeg-Breedstraat bestaat niet in Purmerend.

    Redactie: Vraag is al gesteld aan de gemeente Purmerend. Dank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.