Gemeente Purmerend breidt cameratoezicht in binnenstad uit

Purmerend – Op verzoek van binnenstad ondernemers en de politie breidt de gemeente het cameratoezicht in het centrum uit. Dit gebeurt op verschillende momenten in de periode van 17 juli tot 4 augustus. Betrokken partijen willen hiermee de veiligheid in de binnenstad verhogen.

Door betere spreiding van camera’s komt een groter gebied in beeld, waaronder ook de in- en uitgangen van het centrum- én uitgaansgebied. Het huidige camerasysteem richt zich vooral op de Koemarkt. Het overige deel van het centrum is echter niet of onvoldoende in beeld, zo ervaren binnenstad ondernemers en politie.

Door extra camera’s op strategische plaatsen is een groter deel van het centrumgebied in beeld en wordt de pakkans van potentiële overvallers vergroot. Ook in de uitgaansweekenden is de uitbreiding van het cameranetwerk belangrijk. Beelden worden live uitgekeken door medewerkers van de politie en zo nodig kan men dan snel in actie komen.

Hoe ziet de uitbreiding eruit?

Er komen camera’s op de kruising Gedempte Where/Hoornselaan, de Kaasmarkt, ingang van de Zuidersteeg en ingang van de Hoogstraat. De camera’s op de hoek Kalversteeg/Breedstraat en Kalversteeg komen te vervallen.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

1 Comment

  1. Hoek Kalversteeg-Breedstraat bestaat niet in Purmerend.

    Redactie: Vraag is al gesteld aan de gemeente Purmerend. Dank.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*