19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendRenovatie Mercuriusflat I en II van start

Renovatie Mercuriusflat I en II van start

Purmerend – De renovatie van Mercuriusflat I en II start vandaag (10 juli 2017). Maar liefst 90% van de bewoners stemde in met de voorgestelde werkzaamheden en het sociaal plan. De flats ondergaan een ware metamorfose. Toch kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden in hun woningen blijven wonen.

Uitvoering in bewoonde staat 

Na instemming van maar liefst 90% van de bewoners, is de start een feit. Maandag 10 juli startte aannemer Hemubo met de renovatie van de eerste, 12 boven elkaar gelegen, woningen in Mercuriusflat I. Na de bouwvakantie volgen de werkzaamheden aan de overige woningen. De planning is om de werkzaamheden aan beide flats voor de zomervakantie van 2018 af te ronden. Bewoners kunnen tijdens het onderhoud in hun woningen blijven wonen. Hemubo heeft veel ervaring met renoveren van woningen in bewoonde staat.

Grootschalige verbeteringen
De verbeteringen aan de flats zijn grootschalig. De flats worden onder meer voorzien van nieuwe gevels, kunststofkozijnen, een nieuwe entree en een beter toegankelijke galerij. Het dak en de gevels, inclusief de kozijnen worden geïsoleerd. Ook in de woningen vinden gedurende een week werkzaamheden plaats, waaronder het verplaatsen van de stadsverwarmingsunit en het verwijderen van het kookgas. Alle bewoners koken na de renovatie op elektra. Tijdens de werkzaamheden zijn bewoners welkom in de zogeheten ‘Tuinkamer’. Deze wordt tijdelijk ingericht op het binnenterrein tussen de flats door Stichting Kleinschalige Culturele Producties. Hier kunnen de bewoners even aan de werkzaamheden ontsnappen.

Nauw betrokken bewonersgroep 

Een actieve bewonersgroep speelt een belangrijke rol in het zo prettig mogelijk laten verlopen van een groot renovatietraject als deze. Intermaris is blij met de betrokken rol die de bewonersgroep van flat I en II vervult. Er is een goede samenwerking en beide partijen informeren elkaar over de stand van zaken in de verschillende fasen. In de voorbereidende fase is een Sociaal Plan met deze bewonersgroep en huurdersvereniging InterWhere opgesteld. Hierin staan de rechten en plichten van zowel de bewoners als Intermaris. Er werden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over de communicatie, vergoedingen en uitwijkplekken tijdens de werkzaamheden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.