13.2 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home* DuurzaamLeer zaterdag 15 juli alles over zonne-energie

Leer zaterdag 15 juli alles over zonne-energie

PURMEREND – Bij Solar Campus Purmerend vindt zaterdag 15 juli de eerste editie van de Zonneparade van Vandebron plaats. Onder het genot van een duurzaam kopje koffie en livemuziek komen bezoekers hier alles te weten over het zonnepark en de duurzame energie die er wordt opgewekt. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. De Solar Campus is het grootste binnenstedelijke zonnepark van Nederland en wekt met bijna 22.000 zonnepanelen energie op voor 1.400 huishoudens. Een bezoek aan de Zonneparade is gratis.

De allereerste editie van de Zonneparade

Tijdens de eerste editie van de Zonneparade krijgen bezoekers een rondleiding over het zonnepark. Voor jong en oud zijn duurzame hapjes en drankjes en zijn er verschillende activiteiten, zoals een marktje, livemuziek van de band Snowapple, Oudhollandse spelletjes en een energiequiz. Ook kunnen bezoekers zich informeren over de aanschaf van zonnepanelen én krijgen ze de kans om energie af te nemen van de Solar Campus zelf.

Kom alles te weten over zonne-energie

Initiatiefnemers van de Zonneparade zijn de Solar Campus zelf samen met Vandebron. Solar Campus Purmerend is sinds 2016 actief en produceert voor 1.400 huishoudens energie. Zo draagt het park bij aan de reductie van CO2 met maar liefst 2.375 ton per jaar. Langzaam maar zeker ontstaat er tussen de zonnepanelen een uniek natuurgebied. En binnenkort krijgt het park ook nieuwe inwoners: een kudde schapen. Bob van Ecorus vertelt daar op 15 juli meer over.

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn welkom op 15 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur ter hoogte van de Westerweg 79 in Purmerend. Er is voldoende parkeerplek voor auto’s, maar vooral ook voor de fiets.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.2 ° C
13.9 °
12.8 °
82 %
4kmh
100 %
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
20 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.