* DuurzaamPurmerend

Leer zaterdag 15 juli alles over zonne-energie

PURMEREND – Bij Solar Campus Purmerend vindt zaterdag 15 juli de eerste editie van de Zonneparade van Vandebron plaats. Onder het genot van een duurzaam kopje koffie en livemuziek komen bezoekers hier alles te weten over het zonnepark en de duurzame energie die er wordt opgewekt. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. De Solar Campus is het grootste binnenstedelijke zonnepark van Nederland en wekt met bijna 22.000 zonnepanelen energie op voor 1.400 huishoudens. Een bezoek aan de Zonneparade is gratis.

De allereerste editie van de Zonneparade

Tijdens de eerste editie van de Zonneparade krijgen bezoekers een rondleiding over het zonnepark. Voor jong en oud zijn duurzame hapjes en drankjes en zijn er verschillende activiteiten, zoals een marktje, livemuziek van de band Snowapple, Oudhollandse spelletjes en een energiequiz. Ook kunnen bezoekers zich informeren over de aanschaf van zonnepanelen én krijgen ze de kans om energie af te nemen van de Solar Campus zelf.

Kom alles te weten over zonne-energie

Initiatiefnemers van de Zonneparade zijn de Solar Campus zelf samen met Vandebron. Solar Campus Purmerend is sinds 2016 actief en produceert voor 1.400 huishoudens energie. Zo draagt het park bij aan de reductie van CO2 met maar liefst 2.375 ton per jaar. Langzaam maar zeker ontstaat er tussen de zonnepanelen een uniek natuurgebied. En binnenkort krijgt het park ook nieuwe inwoners: een kudde schapen. Bob van Ecorus vertelt daar op 15 juli meer over.

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn welkom op 15 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur ter hoogte van de Westerweg 79 in Purmerend. Er is voldoende parkeerplek voor auto’s, maar vooral ook voor de fiets.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.