PolitiekPurmerend

Raadslid Van Damme dreigt met rechtszaak tegen college Purmerend

Purmerend- Raadslid Ernst van Damme dreigt het college van Purmerend met een rechtszaak. Het raadslid is het er niet mee eens dat hem de toegang tot het ambtelijke gedeelte van het stadhuis is ontzegt.

Zoals ik u in aanwezigheid van de Raadsgriffier heb medegedeeld, heeft het college besloten om u, gelet op de hardnekkigheid waarmee u ten onrechte medewerkers van de gemeente Purmerend in een kwaad daglicht probeert te stellen, de toegang tot het niet-openbare gedeelte van het stadhuis te ontzeggen. Wij hebben dit besluit mede genomen op grond van uw bejegening van medewerkers in de achter ons liggende periode. Hierover zijn meerdere gesprekken met u gevoerd. Wij willen confrontaties tussen u en onze medewerkers voorkomen en bevorderen dat zij in alle vrijheid en rust hun werk kunnen doen.”, zo heeft het college Van Damme begin mei 2017 in een gesprek met hem laten weten.

Van Damme mag alleen nog onder begeleiding het ambtelijke gedeelte bezoeken. De raadszaal en de fractiekamers kan Van Damme nog wel bereiken. Van Damme vindt dat hij door het college in een kwaad daglicht wordt gesteld. Hij heeft recent een advocaat in de arm genomen en gaat het verbod aanvechten.

De advocaat vindt het collegebesluit slecht geformuleerd. Op de briefwisseling tussen hem en het college is niet gereageerd. De dagvaarding zal binnen twee weken op de mat van het college liggen. In de tussentijd hoopt de advocaat er alsnog met het college uit te komen. Zo niet dan zal de rechter het collegebesluit moeten gaan toetsen op rechtsgeldigheid.

Mogelijk zet het college deze rechtszaak door om jurisprudentie te krijgen over hoe zij in de toekomst met ‘lastige’ raadsleden om wensen te gaan. Indien het college de rechtszaak verliest zal dit de gemeente meer dan 10.000 euro gaan kosten. De kosten voor de rechtszaak alsmede de daarna mogelijk te vorderen reputatieschade.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/05/03/college-ontzegt-damme-toegang-tot-deel-stadhuis/

Het gaat dus om gemeenschapsgeld. Wat vindt u hier eigenlijk van?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Kopfoto: Piet Jonker

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.