* DuurzaamPurmerendRegionaal

Veel bezoekers bij open dag Solar Campus Purmerend

Purmerend – Bij Solar Campus Purmerend vond zaterdag 15 juli de eerste editie van de Zonneparade van Vandebron plaats. Onder het genot van een duurzaam kopje koffie en livemuziek konden bezoekers hier alles te weten komen over het zonnepark en de duurzame energie die er wordt opgewekt. De Solar Campus is het grootste binnenstedelijke zonnepark van Nederland en wekt met bijna 22.000 zonnepanelen energie op voor 1.400 huishoudens in de regio.

Wethouder Duurzaamheid Mario Hegger noemde de grote aantallen bezoekers bemoedigend. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de mensen. Denk hierbij ook aan dat wij als eerste gemeente in Nederland aardgasvrij willen worden. We hebben al 75% van de huizen op het stadsverwamingsnet. De processen om aardgasvrij te worden lopen en ik heb er alle vertrouwen dat het gaat lukken.”

Meer informatie over Solar Campus Purmerend: http://tinyurl.com/y8gumxyz

Foto’s: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.