18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendJaarlijkse houtoogst in het Purmerbos

Jaarlijkse houtoogst in het Purmerbos

Purmerend – Vanaf begin augustus 2017 start de jaarlijkse houtoogst in het Purmerbos. De werkzaamheden concentreren zich rond ingang ‘De Populier’. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en neemt enkele weken in beslag. Verschillende paden zullen voor eenieders veiligheid worden afgesloten. Hondeneigenaren vragen we om hun honden aangelijnd te houden in de delen van het bos waar wordt gewerkt.

Omleidingen 

Staatsbosbeheer weegt zorgvuldig af welke bomen moeten worden verwijderd. In verband met de veiligheid is daarom besloten om de grote, zwakke populieren langs de paden weg te halen. Daarom zullen sommige paden enkele weken afgesloten zijn. Ook worden er dit jaar weer essen gekapt, omdat deze bomen zijn aangetast door essentaksterfte. Begin 2018 planten we weer verschillende duurzame soorten loofbomen terug. Zo behouden we een divers bos! Bekijk ter plaatse voor de ingestelde omleiding.

Nieuwe bestemming

Het hout van het Purmerbos heeft al een nieuwe bestemming. Het wordt onder meer gebruikt voor pallets, haardhout, vezelhout en de stadsverwarming van Purmerend. De opbrengsten van de houtverkoop gebruikt Staatsbosbeheer voor het beheer van natuurgebieden.

Excursie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gratis excursie op zondagmiddag 23 juli 2017. Tijdens deze excursie geeft de boswachter uitleg over het bosbeheer in het Purmerbos. Meldt u dus aan via de website van Staatsbosbeheer. Let wel: vol is vol! Voor meer informatie kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/purmerbos/werk-in-uitvoering.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.