Purmerend

Jaarlijkse houtoogst in het Purmerbos

Purmerend – Vanaf begin augustus 2017 start de jaarlijkse houtoogst in het Purmerbos. De werkzaamheden concentreren zich rond ingang ‘De Populier’. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en neemt enkele weken in beslag. Verschillende paden zullen voor eenieders veiligheid worden afgesloten. Hondeneigenaren vragen we om hun honden aangelijnd te houden in de delen van het bos waar wordt gewerkt.

Omleidingen 

Staatsbosbeheer weegt zorgvuldig af welke bomen moeten worden verwijderd. In verband met de veiligheid is daarom besloten om de grote, zwakke populieren langs de paden weg te halen. Daarom zullen sommige paden enkele weken afgesloten zijn. Ook worden er dit jaar weer essen gekapt, omdat deze bomen zijn aangetast door essentaksterfte. Begin 2018 planten we weer verschillende duurzame soorten loofbomen terug. Zo behouden we een divers bos! Bekijk ter plaatse voor de ingestelde omleiding.

Nieuwe bestemming

Het hout van het Purmerbos heeft al een nieuwe bestemming. Het wordt onder meer gebruikt voor pallets, haardhout, vezelhout en de stadsverwarming van Purmerend. De opbrengsten van de houtverkoop gebruikt Staatsbosbeheer voor het beheer van natuurgebieden.

Excursie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gratis excursie op zondagmiddag 23 juli 2017. Tijdens deze excursie geeft de boswachter uitleg over het bosbeheer in het Purmerbos. Meldt u dus aan via de website van Staatsbosbeheer. Let wel: vol is vol! Voor meer informatie kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/purmerbos/werk-in-uitvoering.

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.