15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
Home* ZuidoostbeemsterInbreker na achtervolging aangehouden

Inbreker na achtervolging aangehouden

Zuidoostbeemster – De politie heeft maandagochtend een 27-jarige man uit Nibbixwoud aangehouden voor de inbraak in een pand aan de Zuiderweg.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie van een alerte burger melding van een mogelijke inbraak bij een pand aan de Zuiderweg. Toen de politie op het adres aankwam zagen zij een voertuig voor het pand staan. Bij onderzoek aan het pand werd duidelijk dat iemand zichzelf toegang had verschaft en meerdere ruimtes van het pand had doorzocht. Hierop is er in de omgeving met meerdere politie-eenheden en een speurhond gezocht naar verdachten.

Tijdens de zoektocht werden de agenten verrast door een voertuig die met hoge snelheid vanaf de Volgerweg in de richting van de Middenweg reed. De man negeerde het stopteken en reed er snel vandoor waarop de achtervolging werd ingezet. De bestuurder is vervolgens gecrasht op de Zuiddijk, waarop er nog een achtervolging te voet volgde. Uiteindelijk wisten de agenten de verdachte aan te houden, waarop deze is overgebracht naar het politie bureau. Hier wordt onderzocht wat de rol van de man is bij de inbraak. De auto waar de verdachte in wegvluchtte bleek gestolen te zijn.

Heeft u van zondag- op maandagnacht  rondom of voorafgaande 03:30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Zuiderweg, of heeft u informatie die de politie kan helpen? Mogelijk bent u in het bezit van camerabeelden? Neemt u dan contact op met de basisteamrecherche in Purmerend op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.2 ° C
16.2 °
14.4 °
83 %
3.1kmh
100 %
di
15 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.