* Zuidoostbeemster112

Inbreker na achtervolging aangehouden

Zuidoostbeemster – De politie heeft maandagochtend een 27-jarige man uit Nibbixwoud aangehouden voor de inbraak in een pand aan de Zuiderweg.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie van een alerte burger melding van een mogelijke inbraak bij een pand aan de Zuiderweg. Toen de politie op het adres aankwam zagen zij een voertuig voor het pand staan. Bij onderzoek aan het pand werd duidelijk dat iemand zichzelf toegang had verschaft en meerdere ruimtes van het pand had doorzocht. Hierop is er in de omgeving met meerdere politie-eenheden en een speurhond gezocht naar verdachten.

Tijdens de zoektocht werden de agenten verrast door een voertuig die met hoge snelheid vanaf de Volgerweg in de richting van de Middenweg reed. De man negeerde het stopteken en reed er snel vandoor waarop de achtervolging werd ingezet. De bestuurder is vervolgens gecrasht op de Zuiddijk, waarop er nog een achtervolging te voet volgde. Uiteindelijk wisten de agenten de verdachte aan te houden, waarop deze is overgebracht naar het politie bureau. Hier wordt onderzocht wat de rol van de man is bij de inbraak. De auto waar de verdachte in wegvluchtte bleek gestolen te zijn.

Heeft u van zondag- op maandagnacht  rondom of voorafgaande 03:30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Zuiderweg, of heeft u informatie die de politie kan helpen? Mogelijk bent u in het bezit van camerabeelden? Neemt u dan contact op met de basisteamrecherche in Purmerend op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.