13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeHart van de RegioActies tegen overplaatsten PostNL pakket-bezorgers

Acties tegen overplaatsten PostNL pakket-bezorgers

Purmerend – De wijkbewoners van de postcodegebieden 1444 en 1456 zijn in actie gekomen tegen de overplaatsing van HUN PostNL pakketbezorgers naar een ander gebied.

Khalid uit Wijdewormer

Recentelijk kreeg Khalid -bezorger in Wijdewormer – te horen dat hij per 10 augustus zal worden overgeplaatst naar Knollendam. Khalid zelf heeft de redactie van het Wijdewormer Journaal benaderd en gevraagd of hij in het blad de bewoners mag bedanken voor een hele fijne tijd. Hij wilde niet ongemerkt weggaan.

Een steunbetuiging en verzoek tot actie tegen het vertrek van Khalid is in de facebookgroep “Wij zijn Wijdewormer” is inmiddels ruim 50x gedeeld. Reacties stromen binnen op de oproep.

“Khalid moet zeker blijven!!! Zal nooit vergeten dat hij zich helemaal voor kwam stellen toen we hier net woonden. En onze wensen mbt pakketjes vroeg ( wil je wel of niet bij de buren als je er niet bent enz.) Topper!!!”

“Echt wel dat hij moet blijven!! Kind aan huis bij ons en bij het bedrijf!! Ook als we niet thuis zijn weet hij de weg..en het komt altijd goed!!”

 

JJ uit Purmerend

In Purmerend strijden bewoners om hun JJ (alias TT of GiGi).

“U zal meerdere berichten ontvangen over het volgende; Onze vaste bezorger (zit hier volgens mij al ruim 10 jaar) wordt overgeplaatst naar een andere wijk. Een redelijke verklaring is hier niet voor gegeven. Wij (postcodegebied 1444 Purmerend) zijn heel blij en tevreden met JJ (GiGi) en zijn medebezorgers. Een hele betrouwbare en vriendelijke man, die zijn wijk door en door kent.

Zo weet hij op welk tijdstip hij het best kan bezorgen en wie je familie is zodat als jij niet thuis bent, hij het pakje daar bezorgd (of bij die goede buur). Desnoods rijdt hij aan de eind van de dag nog een keer langs om te kijken of je dan wel thuis bent. Kom ik hem ergens in de buurt tegen zwaait hij enthousiast vanuit de bus en roept; is er straks iemand thuis? Ik heb een pakje voor u! Zware spullen worden in de garage gezet (nee mevrouw, u moet niet dragen) Hoe chagrijnig ik ook ben, met JJ aan de deur moet ik altijd lachen.

De buurt wil hem echt niet kwijt, wij zijn verknocht aan hem, vertrouwen hem (ik geef aan hem door als ik met vakantie ben!) en worden blij van hem. Voor hem is het heel moeilijk en verdrietig om weer een hele nieuwe wijk te moeten leren kennen (hij is ook niet meer een van de jongste) en hij voelt zich heel prettig en geliefd bij ons. Wij willen een handtekeningenaktie opstarten, maar eigenlijk hoop ik dat dit niet nodig is omdat PostNL inziet dat heleboel bezorgers en wijkbewoners deze mutaties helemaal niet willen.

De vraag aan jullie; why change a winning team??!! Pak onze bezorger niet af, hij voelt als familie voor vele van ons. Graag hoor ik waar wij onze handtekeningen en mails naar toe kunnen sturen, maar liever hoor ik nog dat jullie onze JJ (GiGi) in onze wijk laten bezorgen.”

Zo laat Sjoukje Hukema aan de klantenservice van PostNL weten.

 

Reactie PostNL

In een reactie laat PostNL weten dat er niet op grote schaal een herindeling van de pakketbezorgers in touw is gezet. Wel zegt het bedrijf dat het constant kijkt naar de routes van de bezorgers. Omdat er steeds meer online wordt besteld neemt het aantal pakketten, en daarmee de werkdruk van de bezorgers, in rap tempo toe. Een herindeling van de routes is daarmee soms onoverkomelijk. De persvoorlichting geeft aan erg blij te zijn met de positieve geluiden over de postbezorgers en zal dit zeker doorgeven aan de desbetreffende heren.

Succesvol

De bewoners van de twee wijken houden zich ondertussen vast aan een eerdere succesvolle actie in de gemeente IJsselstein om de bezorger de oude wijk te houden. Hoe meer steun, hoe beter!

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Is er al meer bekend over een eventuele actie? Handtekeningen, of wat dan ook? Voor de 1444 bezorger? Ik doe graag mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.