* KermisPurmerend

Veelbesproken kermis attractie “Chaos” was ook in Purmerend

Purmerend – De Nederlandse fabrikant van de attractie Fire Ball waar in Ohio, Amerika een dodelijk ongeluk mee gebeurde, geeft een dringend advies aan exploitanten in binnen- en buitenland om de attractie niet te gebruiken tot er meer duidelijkheid is over het ongeluk in Amerika. 

De exploitant van de soortgelijke attractie Chaos, die ook op de Purmerendse kermis heeft gestaan, geeft gehoor aan dit verzoek van het Nederlandse bedrijf KMG. De attractie draaide deze week op de Tilburgse Kermis. Tijdens de kermis in Purmerend won de Chaos nog de derde prijs in de categorie grootvermaak.

De attractie die in Ohio, Amerika draaide was 22 meter groter dan de Nederlandse Chaos maar is verder indentiek. Er is in Nederland nog één andere kopie van de attractie en dat is Projekt 1. Deze was niet in gebruik op het moment van het ongeluk en zal ook tot nader order niet gaan draaien.

De Nederlandse fabrikant had tot voor kort de Amerikaanse Fire Ball in onderhoud. Wie het onderhoudt nu doet is nog niet bekend. Wel geeft de fabrikant aan dat er nog nooit in de 28 jaar een groot ongeluk is geweest. De exploitanten en de fabrikant nemen hiermee hun verantwoordelijkheid. Veiligheid is erg belangrijk.

Op de beelden uit Ohio, Amerika is te zien hoe een van de bakken in volle vaart losschiet en op de grond klapt. Uit een andere bak tuimelen mensen.

Hieronder on-ride beelden van de Chaos op de Purmerendse Kermis.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.