Veelbesproken kermis attractie “Chaos” was ook in Purmerend

Purmerend – De Nederlandse fabrikant van de attractie Fire Ball waar in Ohio, Amerika een dodelijk ongeluk mee gebeurde, geeft een dringend advies aan exploitanten in binnen- en buitenland om de attractie niet te gebruiken tot er meer duidelijkheid is over het ongeluk in Amerika. 

De exploitant van de soortgelijke attractie Chaos, die ook op de Purmerendse kermis heeft gestaan, geeft gehoor aan dit verzoek van het Nederlandse bedrijf KMG. De attractie draaide deze week op de Tilburgse Kermis. Tijdens de kermis in Purmerend won de Chaos nog de derde prijs in de categorie grootvermaak.

De attractie die in Ohio, Amerika draaide was 22 meter groter dan de Nederlandse Chaos maar is verder indentiek. Er is in Nederland nog één andere kopie van de attractie en dat is Projekt 1. Deze was niet in gebruik op het moment van het ongeluk en zal ook tot nader order niet gaan draaien.

De Nederlandse fabrikant had tot voor kort de Amerikaanse Fire Ball in onderhoud. Wie het onderhoudt nu doet is nog niet bekend. Wel geeft de fabrikant aan dat er nog nooit in de 28 jaar een groot ongeluk is geweest. De exploitanten en de fabrikant nemen hiermee hun verantwoordelijkheid. Veiligheid is erg belangrijk.

Op de beelden uit Ohio, Amerika is te zien hoe een van de bakken in volle vaart losschiet en op de grond klapt. Uit een andere bak tuimelen mensen.

Hieronder on-ride beelden van de Chaos op de Purmerendse Kermis.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*