* OmleidingenPurmerend

Wheermolenbrug dicht voor 3 weken, veel verkeershinder

Purmerend – Vanaf 7 augustus 2017 gaat de Wheermolenbrug dicht en start de gemeente Purmerend met de laatste fase van het groot onderhoud aan de brug. Het werk is rond vrijdag 1 september klaar. Dit levert voor verkeer de nodige overlast op. Vervelend, maar noodzakelijk, aldus de gemeente. Fietsers en voetgangers kunnen van de brug gebruik blijven maken.

De Hoornselaan is dan tevens ook gesloten wegens onderhoud. Autoverkeer vanuit het centrum zou in de eerste week van 7 augustus tot 12 augustus alleen via de Kooimanbrug kunnen rijden naar het noorden en vice versa. “We hebben dat kunnen verkorten tot één week in de zomervakantie. Het is niet ideaal, maar we hebben ons best gedaan de overlap beperkt te houden.” De Hoornselaan gaat weer open voor verkeer op 11 augustus 2017.

De gemeente Purmerend begrijpt dat dit kan leiden tot overlast. “Het is even door de zure appel heen bijten, het is helaas niet anders. Onderhoud is hard nodig, want we willen de veiligheid van de brug blijven garanderen. Leuk is anders inderdaad, want dat het tijdelijk veel verkeershinder oplevert voor Purmerenders is duidelijk. Het is een belangrijke verkeersader, we zijn ons daarvan bewust.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.