7.5 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
Home* PromotieVerrassende rondreis achter schermen Beemster bedrijven 

Verrassende rondreis achter schermen Beemster bedrijven 

BEEMSTER – ,,Een leuk initiatief en goede promotie voor onze polder, maar ik weet nog meer mooie bedrijven die zeker vermeldenswaardig zijn”,  zegt burgmeester Joyce van Beek enthousiast  als ze het eerste exemplaar van de Beemster Roadtrip in ontvangst neemt.

Goede tips zijn altijd welkom en het bruiste gelijk van de nieuwe ideeën bij de overhandiging. Feit is in ieder geval dat vanaf deze week een unieke rondgang door de Beemster wordt aangeboden aan toeristen én streekgenoten. De Roadtrip is een handzame plattegrond die de bezoeker de mogelijkheid biedt een verrassende rondreis te maken met een kijkje achter de schermen van bijzondere Beemster bedrijven. De uitgave is een initiatief van projectbureau Heerlijk Beemster, onderdeel van C&M Media uit De Rijp.

Authentiek Beemster

,,Het idee voor een routekaart ontstond bij het maken van het boekje Heerlijk Beemster”, vertelt Marie-Christine Koestal. ,,Daarin beschrijven we hoe het vandaag de dag is om in de Beemster te wonen en leven, in combinatie met een streekgebonden recept. Uit de leuke contacten die we bij het maken hebben opgedaan, ontstond het idee een Beemster routekaart te maken. Die moest aansluiten op het karakter van de polder: overzichtelijk, kleinschalig, authentiek. Maar tegelijk eigentijds zijn  vormgegeven en voorzien van foto’s voor de herkenning. En bovendien ‘loeigoede’ feitelijke informatie bieden.”

23 km lange route

De Beemster heeft veel prachtige bedrijven, maar waar zitten ze? En welke kun je bezoeken? ,,Ieder adres op de 23 km lange route wordt met telefoonnummer en/of website vermeld”, aldus de eigenaresse van C&M Media die meer dan 25 jaar ervaring heeft in lokale journalistiek en de Beemster mentaliteit als haar broekzak kent. ,,De Beemster verovert het hart van de bezoeker zonder fratsen maar puur en (h)eerlijk. Zo is de Roadtrip ook samengesteld.”

De Beemster Roadtrip is verkrijgbaar bij de verkoopadressen van het boekje Heerlijk Beemster (zie www.heerlijkbeemster.nl). Wie het boekje koopt, krijgt de route gratis. Los kost de Beemster Roadtrip 1,50 euro.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.5 ° C
8.3 °
6.6 °
79 %
8.1kmh
99 %
do
10 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.