19.5 C
Purmerend
woensdag 27 september 2023
HomePurmerendAsbestdeeltjes gevonden in Purmer-Noord

Asbestdeeltjes gevonden in Purmer-Noord

Purmerend – Op een grasveld ter hoogte van het Fenixlaantje in Purmer-Noord zijn stukjes asbest gevonden.

De gemeente Purmerend neemt de aanwezigheid van asbest in de openbare ruimte serieus. Het gebied is daarom afgezet met hekken en er is een onderzoek gestart om de omvang en herkomst vast te kunnen stellen. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de gemeente hoe ze het asbest uit dit gebied gaan verwijderen.

Geen verstuiving

Het asbest zit opgesloten in plaatmateriaal, het zogenaamde hechtgebonden asbestmateriaal. Daardoor is de kans dat asbestvezel vrijgekomen is nihil. Er is geen sprake van bedreiging van de volksgezondheid.

Vragen

De gemeente snapt dat dit bericht vragen oproept. Deze willen ze daarom graag beantwoorden. U kunt hiervoor contact opnemen via telefoonnummer (0299) 452 452 of per mail naar [email protected]. Sommige vragen kan de gemeente nog niet beantwoorden omdat er nog geen uitkomsten van het onderzoek zijn. In dat geval komt de gemeente er later alsnog op terug.

Op onderstaand overzichtskaartje kunt u zien om welk gebied het gaat.

 
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
19.5 ° C
20.6 °
18.3 °
71 %
2.7kmh
100 %
wo
19 °
do
19 °
vr
20 °
za
19 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.