Purmerend

Asbestdeeltjes gevonden in Purmer-Noord

Purmerend – Op een grasveld ter hoogte van het Fenixlaantje in Purmer-Noord zijn stukjes asbest gevonden.

De gemeente Purmerend neemt de aanwezigheid van asbest in de openbare ruimte serieus. Het gebied is daarom afgezet met hekken en er is een onderzoek gestart om de omvang en herkomst vast te kunnen stellen. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de gemeente hoe ze het asbest uit dit gebied gaan verwijderen.

Geen verstuiving

Het asbest zit opgesloten in plaatmateriaal, het zogenaamde hechtgebonden asbestmateriaal. Daardoor is de kans dat asbestvezel vrijgekomen is nihil. Er is geen sprake van bedreiging van de volksgezondheid.

Vragen

De gemeente snapt dat dit bericht vragen oproept. Deze willen ze daarom graag beantwoorden. U kunt hiervoor contact opnemen via telefoonnummer (0299) 452 452 of per mail naar [email protected]. Sommige vragen kan de gemeente nog niet beantwoorden omdat er nog geen uitkomsten van het onderzoek zijn. In dat geval komt de gemeente er later alsnog op terug.

Op onderstaand overzichtskaartje kunt u zien om welk gebied het gaat.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.