10.9 C
Purmerend
maandag 25 maart 2024
HomePurmerendFNV voert acties bij locaties SWZP in Purmerend

FNV voert acties bij locaties SWZP in Purmerend

Purmerend – FNV Zorg & Welzijn voert vandaag actie bij de drie locaties van Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) voor een lagere werkdruk en meer personeel. Deze eisen zijn niet uniek. Door heel Nederland worden deze geluiden steeds sterker. Door de bezuinigingen van de Rijksoverheid op de zorg de afgelopen jaren, moet ook in de ouderenzorg het werk met minder mensen worden gedaan.

“Onze bewoners en de cliënten in de thuiszorg staan bij SWZP centraal”, aldus Wim van ’t Veer, directeur-bestuurder van SWZP. “Dit blijft ook zo. Door te investeren in onze medewerkers en hen dagelijks te ondersteunen, kunnen we dat ook blijven doen”. Van ’t Veer beseft dat er veel wordt gevraagd van medewerkers: “We vragen van onze medewerkers om zich flexibel in te zetten, extra te werken als dat nodig is, zich te ontwikkelen en een nieuwe manier van werken eigen te maken. Dat is nogal wat.”

De overheid stuurt aan op het zo lang mogelijk thuis wonen, eventueel met hulp via de thuiszorg. Pas als het echt niet anders kan, wordt een indicatie voor zorg met verblijf afgegeven. Voor organisaties als SWZP betekent dat, dat de zorgtaken zwaarder worden. SWZP is daarom vorig jaar gestart met een kwaliteitsverbetertraject. Een belangrijkste pijler van dit traject is het bezuinigen op het management. Zo is er meer budget voor handen aan het bed en in de wijk. Met dat budget zijn extra verpleegkundigen aangenomen.

Daarnaast zijn de teams verkleind, waardoor er kortere lijnen zijn. Op onze woon-/zorglocaties werken we met integrale teams, waarbinnen naast zorg en verpleging, ook welzijn en huishouden een rol hebben. Alle teams worden begeleid door een zorgcoach, ook de teams van Thuiszorg Purmerend. In tweewekelijkse bijeenkomsten met de zorgcoach worden de teams klaargestoomd voor de zwaarder wordende zorgtaak. Ook worden medewerkers in de gelegenheid gesteld om opleidingen te volgen. Zo behaalden recent nog 9 medewerkers hun Mbo-diploma op niveau 3 en 4.

Van ’t Veer is blij met de berichten uit Den Haag over het extra geld wat beschikbaar komt voor de ouderenzorg. Hij doelt daarmee op de 100 miljoen die het kabinet dit jaar nog wil vrijmaken en de 200 miljoen die voor volgend jaar is toegezegd. Dat geld is er echter nog niet. “Tot die tijd moeten we het doen met de middelen die we hebben en blijven we een lerende organisatie, die volop in ontwikkeling is.”, aldus de SWZP directeur-bestuurder.

Locaties en tijdstip:

  • 13.00 uur tot 16.00 uur; Rusthoeve, Wolthuissingel 1, Purmerend
  • 16.15 uur; Heel Europa, Genuahaven, Purmerend
  • 17.00 uur; De Tien Gemeenten, Hoornselaan 11, Purmerend

Kopfoto aangeleverd.

Update: Bewoners, medewerkers en familie werden bij verschillende locaties van de Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) getrakteerd op gratis ijs en muziek. (foto’s: Piet Jonker. www.weidevenner.nl)

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Slimme reactie van de directeur, die dit stuk ten goede tracht te keren, terwijl het huidige beleid binnen de stichting juist te wensen overlaat. Er wordt niets tot weinig gedaan met de opmerkingen (klachten) van het personeel. Kortom: mooie praatjes en weinig daden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.8 °
9.4 °
69 %
4kmh
98 %
ma
11 °
di
12 °
wo
11 °
do
10 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.