14.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendEen nieuwe toekomst voor het oude postkantoor

Een nieuwe toekomst voor het oude postkantoor

Purmerend – Al jarenlang is het een steen des aanstoots: het vervallen postkantoor op de hoek van de Gedempte Where en de Hoornselaan. Het gebouw is al bijna 10 jaar gesloten en het ergert veel Purmerenders dat er op deze mooie plek, direct naast de binnenstad, niets gebeurt. Maar daar komt verandering in. Snippe Projecten wil hier een plan realiseren dat Purmerend mooier maakt en inspeelt op de woonwensen van veel Purmerenders. 

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/07/07/woningbouw-op-postnl-locatie-stap-dichterbij/

Purmerenders worden betrokken

Een bijzondere plek verdient extra veel aandacht. Daarom laat Snippe Projecten vier Nederlandse toparchitecten een schetsontwerp maken voor deze plek. De architect die het beste ontwerp maakt krijgt de opdracht en daarom vraagt Snippe ook jouw mening.

Naast de mening van de Purmerenders buigt ook een professionele beoordelingscommissie zich over de ontwerpen. Deze commissie bestaat uit deskundigen van Snippe, de gemeente en Welstand. Zo houd je optimaal voeling met wat past bij de stad en haar bewoners.

Woningen in alle categorieën

Het nieuwe plan zorgt voor meer woningen. Woningen in alle categorieën, bereikbaar voor starters, mensen die nu nog in een sociale huurwoning wonen, maar ook voor mensen die vanuit een eengezinswoning willen verhuizen naar een appartement. Zo krijg je weer doorstroming op de woningmarkt in Purmerend.

Dat daar behoefte aan is blijkt wel uit de belangstelling: al honderden personen zijn geïnteresseerd in dit project en willen op de hoogte worden gehouden. Aantrekkelijk voor de stad is dat er ruimte voor een openbare parkeergarage wordt onderzocht. Dat is goed voor de leefbaarheid van de binnenstad. Ook aantrekkelijk: de mogelijkheid om op de begane grond en/of boven in het gebouw een openbare horecagelegenheid te maken. Iedereen krijgt zo de gelegenheid om van de stad en het uitzicht te genieten.

Inspiratiebijeenkomst op 4 september

Op maandagavond 4 september presenteren de vier architecten hun ontwerp tijdens een Inspiratiebijeenkomst. Snippe: “We kunnen je nu al verklappen dat het vier heel verschillende ontwerpen zullen worden. Na de bijeenkomst mogen alle Purmerenders via de website www.inspiratiepurmerend.nl aangeven welk ontwerp zij het meest aansprekend vinden.”

Het is wel belangrijk te weten dat dit schetsontwerpen zijn. Tijdens de stemming kies je voor de architect die wat jou betreft het plan nader mag gaan uitwerken.

Meer informatie op: www.inspiratiepurmerend.nl

Foto aangeleverd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.4 ° C
15.5 °
12.9 °
79 %
2.7kmh
54 %
za
19 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.