* GeschiedenisPurmerend

Throwback Thursday: Purmerender Gerry de kunstfluiter

Purmerend – Gerrie den Boer alias Gerry de kunstfluiter kon je elke dinsdagochtend ontmoeten op de Purmerender markt. Voor dorstige markthandelaren schonk hij hete koffie uit zijn met riet omvlochten thermosflessen. Hij begon op zijn achtse met het imiteren van vogels in het toenmalige bosplan wat nu het Amsterdamse bos is.

In zijn jonge jaren pakte hij in de avonduren geregeld zijn fiets om de geluiden van de vogels tot in perfectie te imiteren. Iets wat hem zeer goed af ging. Gerrie kwam in 1962 vanuit Amsterdam in Purmerend wonen. In 1968 maakte hij samen met accordeonist Johny Holshuysen bekend als John Woodhouse een plaat waar Gerrie in verschillende liedjes terugkwam.

In 1969 maakte hij weer een plaatje samen met Johny genaamd “Schenkt Man Sich Rosen In Tirol”. Het liedje heeft 5 weken in de tipparade gestaan. Ondanks wat gouden platen was er van een carrière in de showbizz niet echt sprake want Gerrie zei altijd dat zijn cafe voor bleef gaan. “Het cafe is blijvend en het kunstfluiten doe ik er tijdelijk bij.”

Hij had een kroeg in Purmerend, genaamd Cafe Mastenbroek aan de Neckerdijk. Gerrie bracht op dinsdag koffie rond op de markt, terwijl zijn vrouw Frieda achter de bar stond. Vooral op dinsdag waren ze al vroeg open, dit was nog een echte bruine kroeg met een stamtafel waar niemand zo maar kon gaan zitten.

Gerrie is nu rond de tachtig en wordt nog regelmatig in het Purmerendse gesignaleerd. Of hij nog zo goed kan fluiten is onbekend.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.