Throwback Thursday: Purmerender Gerry de kunstfluiter

Purmerend – Gerrie den Boer alias Gerry de kunstfluiter kon je elke dinsdagochtend ontmoeten op de Purmerender markt. Voor dorstige markthandelaren schonk hij hete koffie uit zijn met riet omvlochten thermosflessen. Hij begon op zijn achtse met het imiteren van vogels in het toenmalige bosplan wat nu het Amsterdamse bos is.

In zijn jonge jaren pakte hij in de avonduren geregeld zijn fiets om de geluiden van de vogels tot in perfectie te imiteren. Iets wat hem zeer goed af ging. Gerrie kwam in 1962 vanuit Amsterdam in Purmerend wonen. In 1968 maakte hij samen met accordeonist Johny Holshuysen bekend als John Woodhouse een plaat waar Gerrie in verschillende liedjes terugkwam.

In 1969 maakte hij weer een plaatje samen met Johny genaamd “Schenkt Man Sich Rosen In Tirol”. Het liedje heeft 5 weken in de tipparade gestaan. Ondanks wat gouden platen was er van een carrière in de showbizz niet echt sprake want Gerrie zei altijd dat zijn cafe voor bleef gaan. “Het cafe is blijvend en het kunstfluiten doe ik er tijdelijk bij.”

Hij had een kroeg in Purmerend, genaamd Cafe Mastenbroek aan de Neckerdijk. Gerrie bracht op dinsdag koffie rond op de markt, terwijl zijn vrouw Frieda achter de bar stond. Vooral op dinsdag waren ze al vroeg open, dit was nog een echte bruine kroeg met een stamtafel waar niemand zo maar kon gaan zitten.

Gerrie is nu rond de tachtig en wordt nog regelmatig in het Purmerendse gesignaleerd. Of hij nog zo goed kan fluiten is onbekend.Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*