* Openbaar VervoerPurmerend

Petitie voor uitbreiding buslijn 101

Purmerend – Twee inwoners uit Purmerend zijn een petitie gestart voor uitbreiding van buslijn 101. De petitiehouders willen dat buslijn 101 ook in het weekend en doordeweeks ook in de avonduren gaat rijden.

Bewoners van de Purmer-zuid en de Gors hebben in de weekenden en avonden geen direct verbinding met het centrum en het Waterlandziekenhuis. Bewoners uit de Gors en Purmer-Zuid moeten dan via Ilpendam reizen om het centrum en/of het Waterlandziekenhus en vice versa te bereiken.

Een bewoonster uit de Purmer-Zuid geeft aan: “Als ik op zondag naar het Waterlandziekenhuis wil moet ik eerst met buslijn 104 naar Ilpendam om daarna met buslijn 106 naar het Waterlandziekenhuis te gaan. Dit kost heel wat tijd en het overstappen bij Ilpendam is ook weer wat. Ook op koopzondagen is dit het geval. Ik ben slecht ter been dus kost het heel wat moeite. Ik zou blij zijn als EBS dit kan repareren.”

Volgens de Petitiehouders speelt dit probleem bij veel mensen uit de betreffende wijken. Inmiddels zijn er al meer dan 400 handtekeningen opgehaald. Aan het eind van de actie zullen de handtekeningen op het stadhuis worden overhandigd.

De petitie tekenen kan hier: http://www.petitie24.nl/petitie/1156/buslijn-101-purmerend

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
%d bloggers liken dit: