4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* Nazomer FeestweekDe Mirror Room komt naar Purmerend

De Mirror Room komt naar Purmerend

Purmerend – Je bent data. Wat je doet, waar je bent, hoe je eruit ziet; het is data. Of je het nu wilt of niet, jouw data wordt continu gemeten en opgeslagen. Maar waar ligt voor jou de grens? Wat mag de buitenwereld van jou weten en wat vooral niet? Tijdens de Nazomerfeestweek staat op zaterdag 9 september 2017 de Mirror Room bij het stadhuis aan de Purmersteenweg.

De WE ARE DATA Mirror Room is een verrassende audiovisuele ervaring waarin je aan den lijve ervaart hoe je met behulp van de nieuwste technieken data wordt. De installatie confronteert je met verborgen vooroordelen en diepe emoties, zoals  je angsten, lichamelijke voorkeuren en verhuld seksisme. Door deze ervaring word je als bezoeker bewust van het constante verzamelen en interpreteren van jouw data. Met de opgebouwde ‘data-intuïtie’ kun je vervolgens zelf bepalen of je je samengestelde profiel openbaar wilt maken of niet.

Wanneer je de WE ARE DATA Mirror Room betreedt, stap je een magische ruimte binnen. Je maakt leuke en spannende dingen mee. Maar het is ook een slimme ruimte waarin bezoekers onbewust bekeken en gemeten worden. Hoe dichtbij mag technologie komen? In hoeverre leiden innovatieve technieken tot ongewenste transparantie?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, zal je de WE ARE DATA Mirror Room moeten betreden. Want alleen door te ervaren hoe het voelt om data te worden, begrijp je wat het belang van privacy op persoonsgegevens echt betekent.

Wij zijn data. Elke beweging, elke handeling, elke emotie is data. Deze data worden opgeslagen en gepresenteerd als waarheid. De feitelijkheid van data geeft ons veel inzichten. Dit is vaak informatief en handig, maar het kan ook een keerzijde hebben. Zijn al die data waar en wat gebeurt er als die data in handen komt van voor ons onbekende partijen? Als techniek in jouw hoofd kan kijken, wordt het privacy-debat opeens urgent, indringend en extreem persoonlijk.

WE ARE DATA onderzoekt hoe diep technologie in jouw privé­domein mag treden. Wat vind je prettig, wat vind je intimiderend en waar ligt de grens? In de Mirror Room ervaar je hoe jij data wordt en heb je de keuze welke persoonlijke data jouw eigendom blijft.

Meer informatie op: http://wearedata.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.