* BijzonderPurmerend

Minibieb in bushalte Gorslaan / Koningsvaren

Purmerend – Het staat er idyllisch bij. Een kastje met boeken en twee rotan stoelen in een bushalte. Een minibieb op de kruising Gorslaan / Koningsvaren in de Gors. Deze minibieb is gevuld met diverse soorten titels. Theodor Holman, Guus Kuijer en Hugo Claus. Toch best bekende namen in de auteurswereld. Maar ook luchtige titels liggen erin. Je kan er je overbodige boeken indoen maar ook uit halen. Lezen is het motto. 

Het is niet de eerste minibieb die Purmerend rijk is. Alle minibiebs in Purmerend staan op privé grond hetgeen deze bijzonder maakt omdat dit de eerste is op openbare grond. Wie dit project is begonnen komen wij als redactie niet achter en daarom roepen wij uw hulp in. Al u meer weet graag uw informatie naar: [email protected] of in de comments op Facebook onder het bericht. We hebben zelfs gehoord dat sommige buschauffeurs van EBS welwillend zijn om even te stoppen zodat je snel een boek kan omruilen.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/02/02/minibibliotheken-in-purmerend/

Verleden week hebben echter onverlaten diverse boektitels verbrand, zo zegt een inwoonster op de facebookpagina Wij de Gors. “Op de bushalte Gorslaan / Koningsvaren staat een klein boekenkastje met boeken. Een ieder kan daar boeken uitnemen en indoen. Maar er worden boeken uit genomen en verbrand.” (Foto: Facebook / Wij de Gors.)

Overige foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.