BeemsterEvenement

Spykerboor proeft – Fort Fair Food Festival

Beemster – Op zaterdag 2 september 2017 laat Spykerboor je proeven van al het lekkers dat de natuur rond de Beemster Natuurforten en het omliggende polderland voortbrengt, eten in en van de natuur op een unieke erfgoedlocatie. Ga mee op een wildplukwandeling en sla je slag op de biologische streekmarkt. In de veldkeuken wordt gekookt op open vuur en kan je kennis maken met wilde kruiden, vergeten groenten en (h)eerlijke gerechten gemaakt van de lekkerste lokale producten. En de kinderen? Die gaan op avontuur en ontdekken de natuur rond het fort.

In samenwerking met Buurderij De Rijp is er van 11.00 tot 19.00 uur een streekmarkt op het fortterrein van Fort bij Spijkerboor. Groente, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, banket, wijn, bier en maaltijden. Allemaal lekkere kwaliteitsproducten van boerderijen en ambachtelijke producenten uit de buurt en op een natuurlijke wijze geproduceerde heerlijkheden. En natuurlijk biologisch! Ontmoet de producenten en ontdek een nieuwe manier van eten die de lokale landbouw ten goede komt.

PROEVERIJ IN DE VELDKEUKEN

In de veldkeuken kun je genieten van (h)eerlijke gerechten gemaakt van de lekkerste lokale producten. Er wordt gekookt op open vuur en oude technieken zoals inmaken en koken in een hooikist worden weer ingezet. Restaurant Bij Ernst en slachtplaats De Rode Os laten je genieten van Beemsterlant’s varken op de grill, brouwerij Hemelswater biedt een bierproeverij aan met ‘regenwaterbier’ en andere bijzondere bieren uit de regio. Mevrouw Onkruid bakt hartige taartjes met wilde kruiden en vergeten groenten. Voor de kinderen zijn er poffertjes die ze zelf mogen bakken!

Wildplukwandeling Beemster Natuurforten

Groente en fruit groeit overal – in het park, langs de weg, in je achtertuin – en je kunt het zomaar plukken en eten. Wanneer je weet welke planten je kunt eten en welke je beter kunt laten staan dan wordt de natuur één grote groentewinkel. Ga mee ontdekkingstocht door het bijzondere fortenlandschap, wandel van Fort aan de Jisperweg naar Fort bij Spijkerboor en ontdek de eetbare natuur op deze mooie route door het Beemster linieland. Daarna is het tijd om met de buit een heerlijke lunch of diner te bereiden in de buitenlucht. Wandel en pluk mee met ervaren wildplukgidsen. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan op de website van Spykerboor.

Kinderen

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. In het speelbos kun je in een stormbaan beklimmen, een vuurtje stoken en hutten bouwen. Er is een blotevoetenpad en je kunt grote krijttekeningen maken op de betonnen fortmuur! Op het gras voor het fort kunnen de allerkleinsten lekker kliederen met zand en water of verstoppertje spelen achter wilgenhutjes. De echte waterratten pakken een vlot om de fortgracht over te steken en houden een watergevecht in de schietbaan. En ben je benieuwd wat er allemaal in die fortgracht te vinden is?  Met een schepnet kun je de gekste waterdiertjes vangen. Tip: neem droge kleren mee.

Meer informatie op: www.spykerboor.nl

Kopfoto: Persmap Spykerboor.nl / © Janko van Beek.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.