6 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendThowback Thursday: Ten Sharp

Thowback Thursday: Ten Sharp

Purmerend – Ten Sharp is een Purmerendse band sinds 1984 die bestaat uit Marcel Kapteijn (zang) en Niels Hermes (keyboard). Meteen het jaar erop hadden ze een bescheiden hit met het nummer Japanese lovesong

In 1991 kreeg de band internationaal succes met de hit You. Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden op de eerste plaats van de hitparade gestaan. Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met Rich man. In 1992 werd de band voor hun internationale succes onderscheiden met de Conamus Exportprijs.

Tegenwoordig treedt Ten Sharp nog steeds op maar brengt bijna geen nieuwe muziek meer uit. Opmerkelijk was dat de band mocht optreden tijdens de Slavjanski Bazaar, een groot festival in Wit-Rusland waar normaal alleen bekende Oost-Europese artiesten voor worden uitgenodigd. Marcel Kapteijn treedt ook alleen op maar dan onder pseudoniem Lucky Fella.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/02/18/winnaars-sterren-op-doek-bekendgemaakt/

Begin dit jaar kwam de single Maybe uit, geïnspireerd door rapper Cho en zijn hitsingle ‘Misschien Wel Hè?’. Tot op de dag van vandaag dragen Kapteijn en Hermes in binnen-en buitenland hun muzikale verleden uit. Maar ook los van elkaar zijn zij gepassioneerd bezig met een muzikaal leven na(ast) Ten Sharp.

Het Youtube kanaal van Ten Sharp: https://www.youtube.com/user/TENSHARPcom.

Ten Sharp slaagt er niet alleen in om een uitstekende muzikale balans te vinden tussen modern en traditioneel, maar die ook nog eens in dusdanig sterke liedjes weet te pakken dat men een internationaal publiek voor zich weet te winnen.

De hitsingle You groeit uit tot een wereldwijde klassieker.

Koop de albums van Ten Sharp bij Bol.com.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.8 °
4 °
69 %
0.9kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.