112Purmerend

AED kast vernield bij Sporthal de Vaart

Purmerend – Onverlaten hebben de AED kast bij sporthal de Vaart op het Koggenland vernield. De stichting reanimatie Purmerend vraagt op hun Facebookpagina of iemand iets weet of iets gezien heeft.

De AED zelf is gelukkig niet beschadigd, alleen de kast waar de AED inzit. Deze AED is nu niet meer 24/7 inzetbaar en kan alleen maar tijdens de openingstijden van de sporthal worden ingezet.

Afgelopen juni was het ook al raak. Bij apotheek Overlander in de Purmer-Noord is ook de AED kast vernield. Deze AED kast is reeds verwijderd en kan nu ook alleen maar inzetbaar zijn tijdens openingstijden van de Apotheek. De daders hiervan zijn opgepakt.

Wat is een AED?

Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. De AED dient op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toe met als doel een gestoord hartritme te stoppen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand in Nederland. De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt.

Hier werkt het?

Via de burgerharthulp krijgt een vrijwilliger een melding tot reanimatie. Deze vrijwilliger gaat vervolgens naar de AED die het dicht bij het adres van de melding ligt. Vervolgens gaat de vrijwilliger naar het adres en begint samen met andere burger hulpverleners de reanimatie tot het moment dat de ambulance ter plaatste is. Elke seconde telt. Gesteld kan dan ook worden hoe minder AED’s in de openbare ruimte hoe groter de kans is dat iemand overlijdt.

Kijk voor meer informatie op: http://www.reanimatiepurmerend.nl

Foto’s: Reanimatie Purmerend.

AED kast opengebroken, AED gestolen


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.