Purmerend

Brommen op het fietspad? 90 euro boete

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft aangekondigd de aankomende tijd – in samenwerking met de politie – strenger op te treden tegen het brommen op het fietspad. De boete is hoog: 90 euro plus 9 euro administratiekosten.

Dit geeft de gemeente aan in een interview met gemeentelijk handhaver Jan van Dijk. Sinds drie jaar moeten brommers met een geel plaatje op de rijbaan, maar nog niet iedereen houdt zich aan die regel. “Ik hou soms m’n hart vast”

De meeste overlast wordt in de avonduren ervaren. “Vooral in de late middag en avonduren. Ik zie regelmatig koeriersdiensten laag over de straat vliegen, zo hard gaat het. Scooters met zo’n bak achterop. Regels worden soms echt enorm aan de laars gelapt. Het eten moet snel weggebracht worden, dat begrijp ik, maar gebruik de rijbaan en niet het fietspad. Het zijn natuurlijk niet alleen koeriers, want overdag rijden er ook zat brommers op het fietspad.”

Op de vraag of handhaving en de politie alleen gaat beboeten antwoord Jan van Dijk. “Liever niet natuurlijk. Daarom willen we nu vast waarschuwen dat we er scherper op gaan letten. Ik ga persoonlijk langs alle eettentjes met een bezorgdienst om hen te informeren dat hun bezorgers hierop moeten letten. Na de vakantieperiode gaan we er echt scherp op toezien. Weet je, het gaat ons helemaal niet om de boetes, maar om het vergroten van de veiligheid. Veel fietsers vragen ons daar ook om.”

Lees het gehele interview hier: https://www.purmerend.nl/interview-brommen-op-het-fietspad-boete-90-euro

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.