17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendOntwikkeling moderne locaties in Kwadijkerpark

Ontwikkeling moderne locaties in Kwadijkerpark

Purmerend – Na een aantal jaren vertraging kan Prinsenstichting de nieuwbouwplannen op Kwadijkerpark in Purmerend weer oppakken en uitvoeren. Hierdoor kunnen straks alle cliënten en medewerkers in moderne locaties wonen en werken. Als alles volgens planning verloopt, verwachten ze dat de nieuwe locaties in 2020 klaar zijn en de cliënten kunnen verhuizen.

De nieuwbouw wordt ontwikkeld in de noordpunt en in de hoek grenzend aan de Flevostraat. Er wordt gebouwd ter vervanging van de oudbouw. Cliënten, ouders, verwanten en medewerkers worden betrokken om zoveel mogelijk mee te denken over de uitwerking en inrichting van de nieuwe locaties. In de noordpunt komt een woonlocatie van 3 woonlagen voor ongeveer 55 cliënten inclusief de ziekenboeg en logeerplekken. Daarnaast komen er enkele dagbestedingsruimtes en het eetcafé. De locatie is ook in cottagestijl net zoals de andere moderne locaties in het Kwadijkerpark.

Vanuit de locatie hebben cliënten zicht op de nieuwe Groene Hoek. Hier komen de kwekerij met moestuin en de belevingstuin. Maar ook de houtzagerij, boerderij en speeltuin. De gebouwen krijgen een landelijke stijl, die mooi past bij de cottagestijl van de woonlocatie. Buurtbewoners kunnen ook van de boerderij en speeltuin gebruik maken en biologische groente, planten of hout kopen.

Eind augustus worden de bomen in de noordpunt gekapt en wordt zand gestort om te laten inklinken. Ook wordt in september de Groene Hoek verplaatst naar een tijdelijke voorziening elders op het terrein. Daarna volgt waarschijnlijk vanaf oktober het kappen van bomen en zand storten in de hoek grenzend aan de Flevostraat. Na het gereedkomen van de nieuwbouw gaan we nieuwe bomen planten.

Protesten

Vanuit de naastgelegen wijk klinken protesten. De bewoners geven aan dat zij niet tegen bebouwing zijn en begrijpen dat dit noodzakelijk is ten behoeve van de clienten van de Prinsenstichting. “Wij vinden de lokatie aan de noordpunt niet de juiste. De bouw gaat ten koste van de bewoners van de Overwhere. Park de Noord is een losloop gebied voor honden. De grote vijver, waar tegen aan gebouwd gaat worden, wordt al jaren gebruikt als zwemvijver voor de honden. Het rondje park wat door iedereen gebruikt wordt gaat verloren. Als je na de bebouwing een rondje wilt lopen kom je er niet onderuit om via het terrein van Prinsenstichting te lopen. Een oplossing zou zijn om de bebouwing een stukje op te schuiven en te draaien. Voordeel hiervan is dat de parkgebruikers hun dagelijkse rondje kunnen blijven lopen en dat de clienten daar geen hinder van ondervinden. Nog een belangrijk punt is dat dat dit alleen bij een paar bewoners gemeld is door middel van een brief, terwijl dit een uitlaatgebied is voor heel overwhere, dus waarom niet de hele wijk een schrijven en waarom in de zomervakantie met dit heel klein naar buiten komen?”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.