* advertiorialPurmerendwonen

Onwikkelingslocatie oude postkantoor. Denk je nog mee?

Purmerend – Al jarenlang is het een steen des aanstoots: het vervallen postkantoor op de hoek van de Gedempte Where en de Hoornselaan. Dat er op deze locatie eindelijk iets gebouwd gaat worden is bekend. Dat er in de hoogte gebouwd gaat worden is bijna een feit als je de verhalen van de architecten leest. Dat de meningen over hoogbouw in de binnenstad van Purmerend zijn verdeeld weten we ook. Maar wist je dat je mee kan denken?

De projectontwikkelaar Snippe Projecten wil op de locatie van het oude postkantoor een opvallend gebouw met toegevoegde waarde voor de binnenstad van Purmerend creëren en hebben 4 architecten de opdracht gegeven tot het maken van een ontwerp.

Inspiratiebijeenkomst op 4 september

Op maandagavond 4 september organiseert Snippe Projecten een Inspiratiebijeenkomst in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de vier architecten hun ontwerp en geven zij je graag inspiratie over de mogelijkheden op de locatie van het oude Postkantoor.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Kom dan op maandag 4 september tussen 19:00 en 19:30 uur naar de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt! De bijeenkomst start om 19:30 en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Voor de organisatie van de avond is het fijn als je je van tevoren aanmeldt via de website: www.inspiratiepurmerend.nl

Meest aansprekende ontwerp

Na de bijeenkomst mogen alle Purmerenders via de website www.inspiratiepurmerend.nl aangeven welk ontwerp zij het meest aansprekend vinden. Mensen die niet beschikken over internet krijgen de gelegenheid om hun stem op schrift kenbaar te maken. Het is wel belangrijk te weten dat dit schetsontwerpen zijn. Tijdens de stemming kies je voor de architect die wat jou betreft het plan nader mag gaan uitwerken.

Zodra er een keuze is gemaakt, moet het ‘echte’ ontwerpwerk nog beginnen. Tijdens de stemming moet vooral gekozen worden voor een architect die naar jouw mening het beste een plan kan maken op de plek van het oude postkantoor.

Een extra stem voor direct omwonenden

Het stemmen gebeurt via de website www.inspiratiepurmerend.nl. Elke Purmerender kan één keer stemmen. Alleen de direct omwonenden krijgen de gelegenheid om een extra stem uit te brengen: zij krijgen daarvoor een brief met een speciale code. De resultaten van de publiekspeiling, inclusief die van omwonenden, spelen een belangrijke rol bij de definitieve keuze die Snippe Projecten maakt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.