* PurmerlandEvenement

Open Monumentendag 2017: ‘Boeren, burgers en buitenlui’

Purmerend – Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer landelijke Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In Purmerend zijn veel gratis openstellingen van monumenten en allerlei activiteiten, binnen en buiten. Het Purmerends Museum is het centrale informatiecentrum.

Thema verbindt mensen en hun onderlinge relaties

‘Boeren, burgers en buitenlui’, van oudsher trok de stadsomroeper de aandacht met deze uitroep. Met die 3 begrippen was in feite iedereen genoemd: stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan. Het thema van dit jaar gaat over hun onderlinge relaties. Hoe leefden de boeren vroeger. En de burgers en buitenlui? Het gevoel van toen beleef je tijdens de Open Monumentendagen.

Gratis activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Open Monumentendagen zijn er veel gratis activiteiten. Verspreid over de stad zijn er tentoonstellingen, presentaties, tekenlessen, stadswandelingen en rondleidingen. Zo kan er met een gids van Het Gilde een stadswandeling gemaakt worden, in de Lutherse kerk is een  tekenworkshop te volgen en op het Noordhollands Kanaal kan er een rondvaart worden gemaakt in een historisch schip.

Kijk voor het volledige programma in Purmerend op: www.openmonumentendag.nl/purmerend.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.