4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* PurmerlandOpen Monumentendag 2017: 'Boeren, burgers en buitenlui'

Open Monumentendag 2017: ‘Boeren, burgers en buitenlui’

Purmerend – Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer landelijke Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In Purmerend zijn veel gratis openstellingen van monumenten en allerlei activiteiten, binnen en buiten. Het Purmerends Museum is het centrale informatiecentrum.

Thema verbindt mensen en hun onderlinge relaties

‘Boeren, burgers en buitenlui’, van oudsher trok de stadsomroeper de aandacht met deze uitroep. Met die 3 begrippen was in feite iedereen genoemd: stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan. Het thema van dit jaar gaat over hun onderlinge relaties. Hoe leefden de boeren vroeger. En de burgers en buitenlui? Het gevoel van toen beleef je tijdens de Open Monumentendagen.

Gratis activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Open Monumentendagen zijn er veel gratis activiteiten. Verspreid over de stad zijn er tentoonstellingen, presentaties, tekenlessen, stadswandelingen en rondleidingen. Zo kan er met een gids van Het Gilde een stadswandeling gemaakt worden, in de Lutherse kerk is een  tekenworkshop te volgen en op het Noordhollands Kanaal kan er een rondvaart worden gemaakt in een historisch schip.

Kijk voor het volledige programma in Purmerend op: www.openmonumentendag.nl/purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.