7.8 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home* ProvinciaalDerde editie van de Fiets Telweek: groter dan ooit

Derde editie van de Fiets Telweek: groter dan ooit

Nationaal – Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Een week lang wordt weer gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Dit jaar biedt de app ook de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. Daarmee is deze derde editie is groter dan ooit: met onderzoek naar de fietsbeleving zet de Fiets Telweek de nieuwe standaard neer voor fietsdata en het in kaart brengen van fietsgedrag. Vanaf nu kan iedereen de vernieuwde Fiets Tel-app downloaden; de deelnemers tellen van 18 tot en met 24 september mee tijdens de Nationale Fiets Telweek.

Verrijken van de fiets-data

Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Deelnemers kunnen persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes en zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger fietsnetwerk. Opdrachtgevers geven bij de organisatie van de Fiets Telweek aan welke (knel)punten deelnemers kunnen beoordelen. Deze verrijking van de opgehaalde data levert een nog completer beeld op van de situatie. Deelnemers die hiervoor kiezen krijgen een uitgebreider dashboard in de app, waarop ze ook informatie over hun eigen ritten kunnen inzien en terugzien. Dit hoeft echter niet, gewoon meedoen en tellen zoals voorheen kan ook. De app begint automatisch met meten als de deelnemer op de fiets stapt.

Fiets en tel mee!

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer fietsers meedoen, hoe meer waardevolle informatie er wordt verzameld. Daarom roepen de organisatie van de Fiets Telweek en de deelnemende regio’s alle fietsers in Nederland op zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en vrienden erop attent te maken om dit ook te doen. Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7.8 ° C
8.4 °
7.2 °
80 %
6.3kmh
100 %
vr
9 °
za
7 °
zo
10 °
ma
10 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.