23.1 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendDoodgeschoten man is 41 jarige Raymon van der Tien

Doodgeschoten man is 41 jarige Raymon van der Tien

Purmerend – De 41-jarige Purmerender die afgelopen vrijdagochtend in Purmerend is doodgeschoten door de politie is Raymon van der Tien. Door vrienden ook wel Ray of RayRay genoemd. Volgens zijn vrienden verkeerde Raymon die betreffende ochtend in een pshychose. Raymon had al langere tijd last van psychische problemen en was daarvoor ook meerdere keren in een kliniek opgenomen. 

“Raymon kende ik als een liefdevolle man, een man met een hart van goud. Door zijn psychische problemen en het in de war zijn gebeurde er dingen waar hij met zijn gezonde verstand nooit voor zou kiezen. Ramon had hulp nodig en geen kogel!!!”, zo geeft een vriendin aan. Raymon was ook een zeer gewaardeerd lid van de fietsvereniging Cruisers of Waterland. In juni 2015 zou Raymon de vereniging hebben verlaten om persoonlijke omstandigheden maar hij cruisde af en toe nog wel mee met de vriendenclub.

Het Noord Hollands Dagblad schrijft dat het OM aangeeft dat de man ‘met een groot voorwerp in zijn handen schreeuwend en dreigend op de agenten af kwam’. De vrienden van Van der Tien vermoeden dat het ‘grote voorwerp’ een stofzuigerstang was, die hun logee had meegenomen toen hij ’s nachts ‘in angstige en verwarde toestand’ hun huis in Purmerend had verlaten. Het OM wil dit niet bevestigen.

Volgens het Openbaar Ministerie kwam de politie de man op het spoor na een melding van een man die een autoruit had ingeslagen. ,,De ter plaatse geroepen politieagenten werden, in hun zoektocht naar deze persoon, op een locatie waar het ’s nachts aardedonker is, geconfronteerd met een voor hen onbekende man’’, aldus het OM maandagmiddag. ,,Deze man had een groot voorwerp in zijn handen en kwam daarmee schreeuwend en dreigend op de agenten af. Het hierop volgend handelen van de politieagenten is onderwerp van onderzoek door de Rijksrecherche.’’, aldus het NHD.

Het tragische incident had vrijdagochtend rond half vijf plaats in de omgeving van de Westerdraay. Raymon laat een vrouw en zoon achter.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/09/01/agent-schiet-persoon-dood/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. Echt onbegrijpelijk, Nederland, wat is er gebeurt.
  De politie hoort de burgers te beschermen.
  Hoeveel ongewapende burgers zijn er de laatste jaren doodgeschoten door de politie. Wie gaat dit stoppen.
  Familie heel veel sterkte.

 2. De politie werd in het aardedonker geconfronteerd met een voor hen onbekende man!
  Wat hadden ze anders verwacht?
  Willen ze dat als excuus gebruiken?
  Of begrip vragen?
  Shirley

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.