22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
Home* TheaterPurmerends toneelstuk over Korsakov

Purmerends toneelstuk over Korsakov

Purmerend – Zaterdag 23 september gaat in Theater de Speelzaal een gloednieuwe tragikomedie in première getiteld: Korsakov. Deze oorspronkelijke en nieuwe voorstelling toont het warrige portret van een ex- zangeres, die op vroege leeftijd aan het syndroom van Korsakov leidt. Stevige oneliners en tragische momenten wisselen elkaar in hoog tempo af.

De voorstelling is enkel voor korte tijd in Purmerend te zien en heeft daarmee een primeur. Purmerender Ydwer Bosma speelt zelf mee en maakt met deze voorstelling zijn toneelschrijvers- debuut. “Het is meer dan de moeite om te komen kijken! Voor jong en oud ”, verzekert Bosma. Actrice Margriet Weehuizen speelt mevrouw van Vliet, die steeds meer in de drank en haar verleden vlucht. Weehuizen speelde eerder al grote rollen bij Waterlandse theatergezelschappen als De Plomp, De Brug en Het Roesttheater.

Tevens debuteren er twee actrices uit de regio: Chanel Staubach en Femmy Appelman. “Het is een eer om in een gloednieuwe en nog nooit gespeelde voorstelling te mogen debuteren”, vertelt Staubach. “Ik krijg nu echt de kans zelf een personage te ontwikkelen. Er was niet eerder een originele Eva, dat ben ik, dat maakt het bijzonder. Ik denk dat veel mensen zich op een of andere manier kunnen herkennen in één van de personages en zich kunnen verplaatsen in het verhaal”.

Er is bewust gekozen voor een intieme setting: “Je zit als publiek zo dicht op de voorstelling, je zit als het ware zelf in de kamer van Mevouw van Vliet. Zo komt alles nog harder binnen”. De voorstelling staat onder de bezielende leiding van regisseur Tim Schuitvlot. Ondanks de confronterende scenes en tragische lijnen blijft er nog genoeg te lachen over, zo zegt Bosma. “Het is en blijft een tragikomedie! De humor zit hem vooral in de botte, scherpe opmerkingen van Mevrouw van Vliet en de ongemakkelijkheid die dat met zich meebrengt. Dit gaan wij uiteraard niet uit de weg”.

Korsakov is exclusief te zien op 23, 24, 29 en 30 september in Theater de Speelzaal, in de Violenstraat. Kaarten zijn voor €9,95 te koop via www.bosmadia.com en op de dag zelf aan de kassa (contant of pin).

Foto: Bosmadia / aangeleverdSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.