15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePolitiek“Geen hoogbouw op Whereoever”

“Geen hoogbouw op Whereoever”

Purmerend – Het lijkt erop dat er een raadsmeerderheid is ontstaan om geen hoogbouw toe te staan nabij de binnenstad. Dit bleek gisteren tijdens de behandeling van de hoogbouwvisie in de commissie stedelijke ontwikkeling en beheer. Dat er hoogbouw in Purmerend moet komen daar twijfelden de politieke partijen niet aan. Maar niet op de locatie van het oude postkantoor en niet op de locatie Brantjesoever.

D66 gaf direct aan met een amendement in de aankomende raadsvergadering te komen om de hoogbouwvisie te wijzigen zodat er op beide locaties geen hoogbouw meer kan plaatsvinden. Het college van Purmerend wil ook niet in de hoogte bouwen in de historische binnenstad. De vraag was gisteren dan ook of de locaties tot het binnenstedelijk tapijt behoorden. De meeste partijen meenden van wel. Hoogbouw is prima maar dat kan ook aan de Waterlandlaan en andere gebieden in Purmerend, zo redeneerde Tom de Jong van D66.

Doordat coalitiepartner CDA ook van mening was dat deze locaties tot de binnenstad behoren zou het zo maar kunnen zijn dat er in de aankomende raadsvergadering een meerderheid is ontstaan om hoogbouw op deze locaties niet toe te staan. VVD, Stadspartij en AOV hadden met de hoogbouwvisie geen moeite omdat als er bestemmingsplannen liggen er toch per locatie kan worden bekeken of er hoogbouw kan komen. De LvD gaf aan dat het geen visie was maar meer een opsomming van locaties.

Eerder gaf de vereniging historisch Purmerend aan dat er sprake was van een omgekeerde volgorde. Purmerend kan al stemmen voor een schetsontwerp terwijl er nog geen hoogbouwvisie is. Een paar Purmerenders waren hier zo verbolgen over dat ze hun stem gaan intrekken.

Hiermee kan het dus zo zijn dat de ontwikkeling van 1 van de 4 ontwerpen die deze week zijn gepresenteerd op www.inspiratiepurmerend.nl voor hoogbouw op de locatie van het oude postkantoor niet gerealiseerd gaat worden. Wordt vervolgd op 28 september 2017.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/09/05/hoogbouw-op-locatie-oude-postkantoor/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Dat is mooi , u mag kiezen uit en stemmen op 4 voorstellen. Nou ja deze mag dus niet. Democratie ???? Maakt niet uit , er zijn woningen zat in Purmerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.