17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
Home* RecreatieTankstation voor pleziervaart geopend naast Melkwegbrug

Tankstation voor pleziervaart geopend naast Melkwegbrug

Purmerend – Vanochtend opende burgemeester Don Bijl een tankstation voor de recreatievaart in Purmerend. Hij deed dit samen met Cees Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en exploitant Dick Jan Marees. Het tankstation is te vinden bij het AVIA Marees tankstation bij de Melkwegbrug in het Noordhollands Kanaal.

Gebruikers van recreatievaartuigen kunnen ter plaatse afmeren, maar alleen om te tanken. Daarna varen zij door of leggen ze aan bij de daarvoor bestemde kades. Het tankstation is een aanvulling op de voorzieningen die al in Purmerend voor de recreatievaart aanwezig zijn, zoals de uitbreiding van de aanlegplaatsen met de steigers aan het Noordhollands Kanaal en de aanleg van de botenhelling. Het tankstation en deze voorzieningen zijn met medewerking van de provincie Noord-Holland tot stand gekomen. AVIA Marees heeft het tankstation gerealiseerd en gaat het exploiteren.

Aanwinst

Het tankstation is een aanwinst voor de recreatievaart in de regio Laag Holland. Voorheen kon er tussen Amsterdam en het Alkmaardermeer niet getankt worden.

Boottocht

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) organiseerde op initiatief van burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer een boottocht op vrijdag 8 september. Ook wethouder Eveline Tijmstra, burgemeester A.J.M. van Beek van gemeente Beemster, bestuurders, lokale ondernemers en watersportvereniging Purmerend waren aanwezig.

Tijdens deze tocht werd er gevaren langs het sloepennetwerk. Een netwerk van 200 kilometer in Noord-Holland aan doorgaande vaarroutes met bewegwijzeringsborden voor recreanten. Er was aandacht voor voorzieningen die zijn gerealiseerd zoals in Purmerend, maar ook werd er gekeken naar wat er in de komende jaren nog verbeterd kan worden.

Kopfoto: AangeleverdSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.