* RecreatiePurmerend

Tankstation voor pleziervaart geopend naast Melkwegbrug

Purmerend – Vanochtend opende burgemeester Don Bijl een tankstation voor de recreatievaart in Purmerend. Hij deed dit samen met Cees Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en exploitant Dick Jan Marees. Het tankstation is te vinden bij het AVIA Marees tankstation bij de Melkwegbrug in het Noordhollands Kanaal.

Gebruikers van recreatievaartuigen kunnen ter plaatse afmeren, maar alleen om te tanken. Daarna varen zij door of leggen ze aan bij de daarvoor bestemde kades. Het tankstation is een aanvulling op de voorzieningen die al in Purmerend voor de recreatievaart aanwezig zijn, zoals de uitbreiding van de aanlegplaatsen met de steigers aan het Noordhollands Kanaal en de aanleg van de botenhelling. Het tankstation en deze voorzieningen zijn met medewerking van de provincie Noord-Holland tot stand gekomen. AVIA Marees heeft het tankstation gerealiseerd en gaat het exploiteren.

Aanwinst

Het tankstation is een aanwinst voor de recreatievaart in de regio Laag Holland. Voorheen kon er tussen Amsterdam en het Alkmaardermeer niet getankt worden.

Boottocht

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) organiseerde op initiatief van burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer een boottocht op vrijdag 8 september. Ook wethouder Eveline Tijmstra, burgemeester A.J.M. van Beek van gemeente Beemster, bestuurders, lokale ondernemers en watersportvereniging Purmerend waren aanwezig.

Tijdens deze tocht werd er gevaren langs het sloepennetwerk. Een netwerk van 200 kilometer in Noord-Holland aan doorgaande vaarroutes met bewegwijzeringsborden voor recreanten. Er was aandacht voor voorzieningen die zijn gerealiseerd zoals in Purmerend, maar ook werd er gekeken naar wat er in de komende jaren nog verbeterd kan worden.

Kopfoto: Aangeleverd

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.