* Nazomer FeestweekPurmerend

Nazomerfeestweek 2017: Koebotenrace en Markstadrun

Purmerend – Niet meer weg te denken tijdens de Nazomerfeestweek “de Koebotenrace”. De binnenkomende hardlopers van de Marktstadrun konden vandaag mee kijken want die liepen via de Melkwegbrug de binnenstad van Purmerend in op weg naar de finish op de Koemarkt.

Twee stalen vletten, 20 boerenscheppen, 20 scheppers en twee bestuurders. Spektakel door met geschreeuw, waterspetters en soms aanvaringen tussen de strijdende teams.

Het parcours voor de strijd was net als vorig jaar uitgezet voor de Kanaalkade. Aan de Sluisbrug-kant was de start waarna de koeboten midden op de kom keerde en terug vaarde naar de finish waarbij de winnaar werd bepaald door het team dat als 1e aan de bel klingelde.

Conditie, kracht, teamgeest en geslepenheid waren de elementen. Het team van Slijterij Breebaart mag zich nu een jaar lang de” Marktstadkoebotenkampioen” 2017 noemen. Als tweede eindigde Subito Dienstverlening en op de derde plaats Stadspartij Purmerend.

Foto’s: Rob Klaucke.

-einde selectie-

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....