* Nazomer FeestweekPurmerend

Nazomerfeestweek 2017: Purmerend Marktstad!!

Purmerend – Veehouders brachten vandaag hun mooiste stuks vee naar de tentoonstelling, een traditie die tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten, waardoor de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan, niet in de laatste plaats dankzij de Stichting Purmerend Marktstad.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Na het jubileumjaar Purmerend 600 jaar, is het dit jaar de 107e veetentoonstelling. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Vandaag werden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. Ook kunstenaars waren aanwezig om hun gedachten op doek of in klei weer te geven.

Standwerkersconcours

Tijdens de markt streden standwerkers om de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel was niet genoeg. Het ging om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van het verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten… Een tiental standwerkers gingen de strijd aan. De winnaar van de felbegeerde Markstadbokaal was de Makrelenman, die u elke dinsdag vindt tegenover boekhandel Het Leesteken aan de Zuidersteeg.

Kaasmarkt op de Koemarkt…

Op de Koemarkt was de Kaasmarkt waar een levendige voorstelling van het verhandelen van de kazen werd gegeven. De opening was voor rekening van de voorzitter van Vereniging Historisch Purmerend, Tineke Abercrombie. De marktmeester, kaasdragers, stapelaars, handelaren, een dame in historische klederdracht, paard en wagen, kraam en muziek van de Kaaskapel waren traditiegetrouw allemaal aanwezig.

Foto’s: Rob Klaucke

-einde selectie-

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: