17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerend3,3 miljoen extra - onveilige situatie Leeghwaterbad

3,3 miljoen extra – onveilige situatie Leeghwaterbad

Purmerend – In september 2016 stemde de gemeenteraad van Purmerend in met een krediet van 1,9 miljoen euro in verband met aanhoudende lekkages en condensvorming aan het dak van het Leeghwaterbad. De problemen aan het gebouw zijn echter veel groter dan verwacht. Hierover informeerde het college de raad in een brief op 13 september 2017. Een prijsaanbieding van een gespecialiseerde aannemer geeft aan dat het om een bedrag gaat van c.a. 3,3 miljoen euro. Dit dus bovenop de eerder vastgestelde 1,9 miljoen. 

Met name de gevel van het gebouw is in zeer slechte staat, zo staat te lezen in de brief.

Gevel

– De staat van de gevel is onvoorzien veel slechter dan verwacht. ln geen geval kan op dit moment een derde laag glas worden geplaatst. Met name in het recreatiebad kan van herstel geen sprake zijn; hier dienen de puien zo snel mogelijk te worden vervangen, hier is de schade aan de gevels het ergst. lngeval van vervanging van puien kan uiteraard direct de derde laag glas worden aangebracht. Voor de andere zwembaddelen kunnen maatregelen eventueel beperkt worden tot controle en herstel in het regulier onderhoud.
– Houten delen in de gevel en binnenzijde vertoont op diverse plekken tekenen van schade en zelfs verrotting. Ook hier is de situatie in het recreatiebad het ergst en urgent. Voor de andere zwembaddelen kunnen maatregelen eventueel beperkt worden tot controle en herstel in het regulier onderhoud.

Maar ook aan het dak moet meer gebeuren dan verwacht. Condens aan de binnenzijde van de dakconstructie leidt tot corrosie op stalen delen. Dit moet hersteld worden.

Verder zijn er aanpassingen nodig aan installaties en energiebesparing.

Sommige onderdelen van de opgave van de aannemer hebben spoed. Deze kunnen niet wachten. Hierdoor zal er op zeer korte termijn 1 miljoen euro boven op de 1,9 miljoen moeten worden vrijgemaakt voor herstel. Het college zal zo spoedig mogelijk komen met een voorstel hoe deze investering het best in huidige begroting verwerkt kan worden.

Voor wat betreft het vervangen van de puien (inc. derde laag glas) in de overige zwembaddelen, zal het college de consequenties inzichtelijk maken van nú uitvoeren ten opzichte van opname in het Meerjaren-Onderhoudsplan van het Leeghwaterbad.

De brief van het college vindt u hier: raad.purmerend.nl/download/79146.

Update 13/09/2017 – 15:30 uur: De brief is om onduidelijke redenen niet meer te vinden op de website van de gemeente Purmerend. Een kopie vindt u hier: https://regiopurmerend.nl/wp-content/uploads/2017/09/R-20170912-1394480-Leeghwaterbad-stand-van-zaken-2.pdf

Relevant artikel: Ernstige bedenkingen bij geheimhouding brief LeeghwaterbadSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. In 2010 was er een bericht over een schikking met de aannemer Bot Bouw omdat het probleem al aanwezig is sinds de oplevering! Slechte zaak natuurlijk, 7 jaar later en 12 jaar na oplevering wordt er pas wat aan gedaan? Vorig jaar was het al in het nieuws en wie draait uiteindelijk op voor de kosten? Wij als gewone burger van de gemeente waarschijnlijk.
    http://zwemrekreatie.nl/schikking-voor-gebreken-leeghwaterbad/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.