Publiek en jury kiest voor DOK Architecten op PostNL locatie

Purmerend – ‘Meer dan 150 koop- en huurwoningen in het middensegment. Nieuwe woonkansen voor mensen die de stap van sociale huur naar betaalbare koop of huur willen maken. Een architectonisch bijzonder gebouw op wat nu al meer dan tien jaar een ‘rotte plek’ nabij het centrum van Purmerend is. Een oplossing voor het nijpende parkeerprobleem in het centrum. Dat is de winst van een nieuwbouwplan op de plaats van het al jaren gesloten postkantoor bij het centrum van Purmerend’, zo geeft ontwikkelaar Snippe Projecten aan. 

Dok Architecten duidelijke nummer 1

Tussen 4 en 11 september hebben Purmerenders hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete schetsontwerp voor de PostNL locatie op de website www.inspiratiepurmerend.nl. Van de bijna 2800 uitgebrachte stemmen, ging 56% naar het schetsontwerp van Dok Architecten. De nummers 2, 3 en 4 kregen 18, 15 en 11% van de stemmen.  Ook bij de omwonenden die een extra stem kregen kwam DOK Architecten op nummer 1. De voorkeur van het publiek kwam overeen met de beoordelingscommissie. In deze commissie zaten vertegenwoordigers van Welstand, de gemeente, Snippe Projecten en een onafhankelijke stedenbouwkundige.

Huur- en koopwoningen met maandlasten vanaf € 695,-

André Snippe is blij met de uitkomst. ‘Het is een prachtig ontwerp, duurzaam en een verrijking voor Purmerend met het groene dak en de groene gevels. En het is voor Purmerend natuurlijk heel belangrijk dat we een groot aantal betaalbare woningen aanbieden. Op dit moment gaan we uit van koop- en huurwoningen die al vanaf €695,- per maand beschikbaar komen. Dan krijg je de kwaliteit van duurzame nieuwbouw. Dat maakt dat mensen de overstap vanuit sociale huur kunnen maken. Elders in Purmerend zijn we overigens ook nog bezig om met een corporatie nieuwe sociale huurwoningen te realiseren.’

Het is nu aan de gemeenteraad om dit plan goed c.q. af te keuren.

Relevant artikelen: https://regiopurmerend.nl/2017/08/09/nieuwe-toekomst-oude-postkantoor/ en https://regiopurmerend.nl/2017/09/05/hoogbouw-op-locatie-oude-postkantoor/

Kopfoto: Artist Impression ontwerp DOK architecten.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*