9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
Home* BijzonderPurmerender fietst 470 kilometer door Spanje voor het goede doel

Purmerender fietst 470 kilometer door Spanje voor het goede doel

Purmerend – Purmerender Jan van Heuven (57) fietst van 21 tot 25 september mee tijdens de jaarlijkse Colt Charity Bike Ride om geld in te zamelen voor het Friendship Sports Centre in Amsterdam, het enige sportcentrum in Europa dat volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Hoewel hij naar eigen zeggen niet superfit (meer) is gaat de Purmerender de uitdaging graag aan omdat het goede doel hem zo aan het hart gaat.

De jaarlijkse fietstocht wordt georganiseerd door zijn werkgever, netwerkleverancier Colt Technology met als doel om geld in te zamelen voor lokale goede doelen. De Colt Charity Bike Ride van 2017 start in Barcelona en eindigt in Valencia.

Onder de indruk van het goede doel

In het dagelijks leven is Jan van Heuven ‘Manager External Operations’ bij Colt Technology in Amsterdam. Hij werkt al ruim 37 jaar voor het bedrijf, al voor het 20 jaar geleden Colt Technology werd. Jan is altijd erg sportief geweest en fietst 400 kilometer per week. Momenteel fietst hij sowieso iedere dag van zijn huis in Purmerend naar het kantoor in Amsterdam om te oefenen. Een tocht van zo’n 60 kilometer. Daarnaast fietst hij sinds 10 jaar ieder weekend met vrienden. Vroeger deed hij fanatiek aan voetbal, waar hij de oprichter van Friendship Sports Centre van kent. Hij kende het goede doel initieel niet, maar was direct verkocht toen hij een keer ging kijken op een trainingsavond waar hij ook ouders van kinderen sprak en met eigen ogen het plezier van de kinderen aanschouwde. Hij besloot dan ook om de stichting aan te dragen bij zijn werkgever, die ieder jaar een nieuw goed doel kiest om te steunen door middel van acties en middelen. Zo sponsorden zij ook een internetverbinding voor de komende drie jaar. Bij de aanleg hiervan nam Jan monteurs mee die ook stuk voor stuk onder de indruk waren van het sportcentrum.

Jan heeft intern druk gelobbyd voor dit goede doel en fietst dit jaar voor het eerst zelf mee om zoveel mogelijk geld op te halen. Dat lijkt hem te lukken, want hij heeft inmiddels al meer dan 200 procent van zijn beoogde budget binnengesleept. Dit is volgens hem vooral geschonken door mensen die benieuwd of hij de berg nog op komt en daar foto’s van willen zien. Hij pakt het daarom ook echt grondig aan. Zijn 26-jarige dochter reist mee naar Spanje en zal met de auto meerijden. In de avonduren zal zij de deelnemers verzorgen door middel van fysiotherapie, massage en dry needling. Zij zal ook verslag doen van de reis voor het thuisfront.

Door het Friendship Sports Centre staat niemand buiten spel

Jongeren met een beperking kunnen vaak niet meekomen bij een gewone sportclub. Het Friendship Sports Centre in Amsterdam heeft twee voetbalvelden, een Sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. Bij Only Friends, de sportvereniging van het Friendship Sports Centre, sporten ruim 600 kinderen en jongeren met een beperking. Met keuze uit 24 verschillende sporten gegeven door specifiek opgeleide trainers veranderen beperkingen in mogelijkheden. Hier kunnen ze onbezorgd lol hebben, vriendschappen sluiten en alles delen. Een eigen plek waar ze altijd terecht kunnen en helemaal zichzelf kunnen zijn. Daarnaast fungeert het Friendship Sports Centre als leerwerkbedrijf en werken zij samen met verschillende stichtingen om activiteiten te organiseren voor volwassenen met een beperking en ouderen die vechten tegen eenzaamheid. Om deze bijzondere plek open te houden zijn sponsoren nodig.

De Colt Charity Bike Ride

Het is het zesde achtereenvolgende jaar dat de Colt Charity Bike Ride georganiseerd wordt. In totaal zullen 120 Colt werknemers vanuit heel Europa, maar ook Azië en de VS op de fiets stappen. Gesteund door 30 crewleden en vele sponsoren gaan zij het avontuur aan. Van het kantoor in Amsterdam doen 7 medewerkers mee. Het sponsorgeld wordt verdubbeld door Colt Technology en de deelnemers zijn er dan ook op gebrand om zoveel mogelijk donaties te werven.

“Peter Veenman, Vice President Country Management bij Colt Technology Services, fietst dit jaar voor de vierde keer mee: “Colt heeft een reputatie opgebouwd door klanten op de eerste plaats te zetten. Daarnaast hechten we er veel waarde aan om ook een maatschappelijke rol te vervullen. De Colt Charity Bike Ride biedt de perfecte gelegenheid om bij te dragen aan mooie lokale initiatieven en tegelijkertijd te investeren in persoonlijke ontwikkeling én internationale team building. Ook ik stap daarom weer met veel plezier op de fiets voor het goede doel. Dit jaar voor Only Friends te Amsterdam.”

Sponsoren?

Voor meer informatie over de actie of om de fietsers te sponsoren kunt u terecht op de actiepagina Iedere Meter Telt en de pagina van Jan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.