* KidstipsPurmerend

2e editie kinderdag op zaterdag 23 september!

Purmerend – “Mama, er is wel vaderdag en moederdag, wanneer is het kinderdag?”. Initiatiefneemster Lian van der Sloot-Hennevelt gaf eerst het standaard antwoord op die vraag: “Het is iedere dag kinderdag”. Om zich daarna te realiseren dat dat natuurlijk niet zo is! Zo werd het idee voor Kinderdag geboren. Na het succes van vorig jaar, vindt op zaterdag 23 september de tweede editie plaats.

“Het bijzondere van dit evenement is dat kinderen zelf mogen bedenken wat er te doen is en hoe het is aangekleed. Natuurlijk zijn er ook volwassen vrijwilligers om alle activiteiten te organiseren en te faciliteren, maar alle ideeën komen bij de kinderen zelf vandaan.

Van koken tot een reptielenshow. Van spelletjes tot schminken. Tussen 11:00-17:00 uur worden er in park De Driegang (in wijkcentrum Zuidpool) tal van activiteiten georganiseerd.

De dag is geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar ook voor kinderen die iets ouder of jonger zijn is er genoeg te doen.

Komen jullie met je ouders een kijkje nemen? Toegang is gratis. En uiteraard zijn de activiteiten ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.

In 2016 bezochten ongeveer 200 kinderen de eerste editie van kinderdag.

  

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by