* PurmerlandNatuur

Purmerbos viert verjaardag op 8 oktober

Purmerend – Het Purmerbos bestaat 30 jaar en wie jarig is geeft een feestje. Op zondag 8 oktober van 11.00 – 16.00 uur is de Dag van het Purmerbos. Wethouder Eveline Tijmstra komt de dag openen. Daarna zijn er in het bos allerlei activiteiten voor jong en oud. Kom dus zeker langs!

Van alles te doen

Het programma van de Dag van het Purmerbos is gezamenlijk opgezet door de verschillende betrokken organisaties. Zo kan je normaal al heerlijk wandelen in het Purmerbos, maar wat valt er onderweg eigenlijk allemaal te zien? Ontdek het met de gids van IVN Waterland en ga mee met de herfstwandeling, de vogelwandeling of de landschapswandeling.

Daarnaast kun je van alles leren tijdens één van de verschillende demonstraties. Zo is er een husky hondenstepsdemonstratie en een demonstratie hondenverdediging door de HUS Oostzaan. Ook komt er een valkenier een lesje roofvogeleducatie geven. AKC Waterland heeft verschillende leuke activiteiten speciaal voor hond en baas. Ook boomgaard Groenewoud organiseert een open dag waar je een kijkje kunt nemen. En heb je nog vragen over het beheer van het bos dan kan je terecht bij de kraam van Staatsbosbeheer.

Voor de kinderen

Speciaal voor de kinderen zijn er meerdere activiteiten te doen. Zo kunnen ze samen met scouting Purmerend een groot insectenhotel maken of een hut bouwen. Ook is er een speciale fotopuzzeltocht gemaakt door het NME Purmerend of kunnen ze een rondje rijden op een pony van manege Purmerbos. Met SPURD leren ze boogschieten en gaan ze vlotten bouwen. Voor de allerkleinsten zijn er kabouterspelltjes langs het kabouterpad. Kortom, houd je agenda vrij en kom langs tijdens ‘de Dag van het Purmerbos’!

Voor meer informatie over het programma en de tijden kun je een kijkje nemen op de website van Staatsbosbeheer.

Foto: aangeleverd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.