20.5 C
Purmerend
dinsdag 21 mei 2024
HomePurmerendBryan Suiker: “Binnenstad niet afbakenen maar uitbreiden!”

Bryan Suiker: “Binnenstad niet afbakenen maar uitbreiden!”

Purmerend – Het historisch centrum van Purmerend uitbreiden in plaats van het af te bakenen met hoogbouw op de locatie van het oude postkantoor. Dat is de filosofie achter Le Roof van de 22 jarige Purmerendse conceptueel designer en student communicatie Bryan Suiker. Le Roof is ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de context van de binnenstad, zegt Bryan.

In een interview met RegioPurmerend geeft Bryan aan: “Als designer vind ik het mijn taak om iets aan de gemeenschap terug te geven. Als deze locatie zich niet leent voor massale bouw, dan dient deze locatie mogelijk voor iets anders. Vanuit die visie is Le Roof ontwikkeld. Een toegankelijk park met chique bouw. Een complex wat het aanzien van Purmerend als stad en als gemeenschap een duw in de rug geeft. Een stap vooruit gaan door naar het verleden te kijken. -Zo zou je het kunnen zien.”

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Waarom Le Roof?

“Het oude postkantoor staat op een prachtige locatie. Aan het water, grenzend aan de binnenstad. Zo’n locatie biedt natuurlijk legio aan mogelijkheden. Maar, het kan maar één keer goed. Ik heb destijds de reacties op de verschillende ontwerpen van de architectenbureau’s afgewacht. Met de feedback van de bewoners van Purmerend ben ik vervolgens aan de slag gegaan. In het uiteindelijke ontwerp zie je de context van de historische binnenstad terug. “De binnenstad uitbreiden en niet afbakenen” -Je kunt Le Roof daarom ook zien als een verlenging op het historische centrum. Een tijdloos ontwerp waar we over 100 jaar geen spijt van hebben.”

Tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Faciliteiten

“Le Roof is een stijlimpressie. Het is op dit moment zo ontworpen dat de indeling ervan vrij invulbaar is. Studio’s kunnen naast luxeappartementen bestaan. Maar er kunnen ook andere keuzes gemaakt worden. Ook de hoogte van het complex is onbepaald en aanpasbaar. Op de begane grond is er ruimte voor horeca en (als de regelgeving dat toestaat) winkels.”

Purmerender Bryan Suiker is een  conceptueel designer en communicatiestudent van 22 jaar. Hij werkt altijd vanuit een concept: nooit zomaar, maar altijd met een reden en een doel. Architectuur heeft vanaf zeer jonge leeftijd zijn interesse gehad, zowel oud als nieuw of een combinatie van beide. Daarbij is Bryan ervan overtuigd dat een goede designer zijn visie in elke gewenste vorm kan gieten.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2016/06/30/d66-groen-is-kracht-alternatieve-ontwerpen-hotel-beusebos/

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.5 ° C
21.7 °
18.9 °
72 %
0.9kmh
98 %
di
21 °
wo
19 °
do
18 °
vr
17 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.