Purmerend

Mogelijk beweging in fonteinvloer en bodem

Purmerend – Sinds dinsdag 26 september 2017 is een gedeelte van de Koemarkt afgesloten in verband met een onderzoek. De gemeente heeft vastgesteld dat er een acute verzakking van de hardstenen fonteinvloer heeft plaatsgevonden. Ook is er een aantal tegels rond de fonteinen gebroken. Dit zou kunnen betekenen dat er beweging is in de ondergrond. De gemeente Purmerend heeft daarom besloten dit deel van de Koemarkt af te sluiten om de situatie goed in kaart te kunnen brengen. 

Gisteren heeft de gemeente een eerste globaal onderzoek laten uitvoeren. Het fonteingedeelte heeft een vloeistofdichte ondergrond. Eerst is gekeken hoe water zich op de vloer beweegt. Het blijkt dat water rechtstreeks tussen de tegels wegvloeit en niet via de afvoer. Daarna is met rook in de afvoer onderzocht waar deze bovenkomt. Ook deze rook blijkt tussen de tegels door te komen. De gemeente heeft daarna besloten dat nader onderzoek noodzakelijk is. De gemeente stelt de veiligheid voor bewoners en bezoekers voorop.

Gevolgen 

De afsluiting van dit deel van de Koemarkt heeft gevolgen voor het geplande Oktoberfest / Bokbierfestival. Dit populaire feest kan doorgaan, maar krijgt, in samenspraak met de organisator, een andere plaats op de Koemarkt. Ook de Matsmarkt op 28 september wordt verplaatst. Deze krijgt een locatie op het parkeerterrein tussen De Stallen en het Markthuisje en een deel van de Koemarkt.

Bron: gemeente Purmerend

Foto: Eline Ploch


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.