8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomePurmerendHalloween bier op de tap bij Proeflokaal Bakker

Halloween bier op de tap bij Proeflokaal Bakker

Purmerend – Gisteravond was de officiële presentatie van Mashing Pumpkings 6.0 bij Proeflokaal bakker op de Koemarkt. Een bier die door samenwerking tussen de brouwerijen Snab en Jopen tot stand is gekomen. Het biertje is speciaal ontwikkeld als een echt Halloween biertje. Proeflokaal Bakker had dit jaar de eer om dit biertje op de tap te mogen aanslaan. Liefhebbers van bier kwamen langs om even een glas te proeven.

In de USA worden traditioneel veel Pumpkin Ales gebrouwen in aanloop naar Halloween. Mashing Pumpkins 6.0 is een Imperial Pumpkin Ale van 9%. De pompoen zorgt voor een zacht zoete volle smaak. Het hogere alcoholpercentage en de pumpkin Pie Kruidenmix zorgen voor veel kracht in de smaak.

Via Facebook is ooit voor de naam Mashing Pumpkins gekozen, enerzijds een knipoog naar de band Smashing Pumpkins en anderzijds heet het beslag maken in de koperen ketel in het Engels ‘mashing’ dus daarmee de link naar bier.

Pumpgin en Pimpkin pie likeur

Van het pompoenbier van verleden jaar is er gin gemaakt. Van het bier van 2015 is er een likeur gestookt.  Ook deze zijn verkrijgbaar bij proeflokaal Bakker.

Proeflokaal Bakker is een bier-whiskey-jenever-café met negen bieren op tap en zestig op fles en daarnaast een uitgebreide sortering aan mooie jenevers. Kortom ga eens langs om dit lekkere biertje te proeven.

Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
6.7 °
76 %
3.1kmh
100 %
ma
8 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.