PolitiekPurmerend

Hoogbouwvisie door raad aangenomen

Purmerend – De gemeenteraad heeft gisteravond de hoogbouwvisie aangenomen met een kleine meerderheid dankzij steun van de PvdA Purmerend. De hoogbouwvisie maakt bouwen boven de 25 meter mogelijk op diverse locaties in de stad. De PvdA gaf de beslissende stem door het binnen hengelen van een wijzigingsvoorstel waarin zij 30% sociale huurwoningen eiste bij hoogbouw. 

“Indien het niet bij de hoogbouw kan dan moet die 30% aan sociale huur elders in de stad worden gerealiseerd.”, gaf raadslid Meijer aan. Wethouder Krieger gaf aan dat ook hij dit wel zag zitten en ging akkoord. “Het zal een zware opgave worden maar onmogelijk is het niet.” Leefbaar Purmerend gaf aan dat de hoogbouwvisie niet nieuws was maar dat we het wel nieuw maken. “Het gaat over hoogbouw, laten we de zaken zuiver houden en daar passen deze wijzigingsvoorstellen niet in.”, gaf raadslid Heida aan. LvD noemde de uitruil “chantagepolitiek”

Het CDA en D66 diende ook een wijzigingsvoorstel in om duidelijk te maken waar de grenzen liggen van de historische binnenstad. Volgens de beide fracties sprak dit visiedocument zich tegen. “In alle andere documenten die wij als gemeenteraad hebben gekregen wordt de grens aan het water neergelegd en niet aan de Gedempte Where zoals in deze visie.” Met dit voorstel zou hoogbouw op de locatie van het oude postkantoor niet mogelijk zijn. Dit voorstel haalde het niet.

Het wijzigingsvoorstel van D66 om alvast het bouwbesluit, dat stelt dat per januari 2021 nieuwbouw bijna energieneutraal moet zijn, naar voren te halen en te verwerken in de hoogbouwvisie haalde het.

De hoogbouwvisie maakt deel uit van de “Agenda Purmerend 2040”. In deze agenda is een grootstedelijke ambitie voor Purmerend gesteld waarin een substantieel aantal woningen aan de stad wordt toegevoegd. De focus zal de komende jaren vooral liggen op intensiveren in de bestaande stad.

Bekijk hier de vergadering terug, agendapunt 21: https://purmerend.raadsinformatie.nl/vergadering/363691/%2028-09-2017

De hoogbouwvisie kunt u hier bekijken: https://raad.purmerend.nl/sites/default/files/08c%20Hoogbouwvisie.pdf

Relevante artikelen:

“Geen hoogbouw op Whereoever”

Hoogbouw op locatie oude postkantoor

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.