* WeerRegionaal

Morgenochtend zware windstoten verwacht

Regio – Vanaf donderdagochtend (5 oktober 2017) van 06:00 uur tot 12:00 uur geldt er code geel voor zware windstoten van 75-100 km/uur. Aanvankelijk alleen in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, het IJsselmeergebied en Waddengebied. In de tweede helft van de ochtend volgt de rest van het land, m.u.v. het zuidoosten. Van het westen uit neemt de wind dan weer af, maar in het noordoosten van het land kunnen de zware windstoten voortduren tot halverwege de middag.

In de noordelijke kustgebieden (Waddengebied) is er gedurende de tweede helft van de ochtend en het begin van de middag een kans op zeer zware windstoten van 100-120 km/uur.

Volgens het Verkeersinformatiedienst (VID) zal de ochtendspits meevallen. De lerarenstaking (basisonderwijs) is merkbaar op de weg. Veel werkende ouders vertrekken later of helemaal niet. Tot 07.00 uur verwachten we de normale files, daarna zal de aanwas een stuk minder zijn. Nadeel: het herfstachtige weer. Het regent op veel plaatsen waardoor we bij lange na niet filevrij blijven. Wel rustiger dan normaal op donderdag.

Zware windstoten 05-10-2017

Bron: KNMI en VID.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.