* RegenboogmaandPurmerend

In Purmerend doet iedereen er toe

Purmerend – Op woensdag 11 oktober 2017 onthult wethouder Eveline Tijmstra een regenboogkunstwerk bij het NS-station Purmerend. Zij doet dit samen met dansers van het Nederlands Kindertheater (NKT). De feestelijke onthulling vindt plaats op Coming-outdag, waarop aandacht wordt besteed aan uit de kast komen en de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT).

De onthulling valt middenin de ‘Regenboogmaand’ oktober, waarin nog veel meer activiteiten in Purmerend worden georganiseerd om aandacht te vragen voor LHBT-inwoners. Wethouder Tijmstra: ‘Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in Purmerend, ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit of afkomst. Het regenboogkunstwerk laat zien dat iedereen in Purmerend ertoe doet, van wie je ook houdt of waar je ook vandaan komt.’

Het kunstwerk bevat de tekst van artikel 1 van de Nederlandse grondwet, bovenop de kleuren van de regenboog.  De banen van de regenboog beginnen klein en lopen in een aantal golven breder uit richting de tunnel.

Film & theater

Andere activiteiten in het kader van deze maand zijn bijvoorbeeld de theatervoorstelling Lellebel in de Purmaryn, een lezing door Mounir Samuel in de Bibliotheek en een fototentoonstelling over transgenders in de centrale hal van het stadhuis. Het volledige programma is te vinden op www.purmerend.nl/regenboogmaand.

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBT-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. Wethouder Tijmstra: ‘Redenen genoeg om te blijven werken aan acceptatie en het bieden van een veilig leefklimaat in Purmerend.’

Over de Regenboogmaand

De Regenboogmaand duurt tot en met 31 oktober en wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Purmerend. Er worden activiteiten georganiseerd door samenwerking van Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Bibliotheek Waterland, Filmhuis Purmerend, Theater de Purmaryn en de gemeente Purmerend.

Foto: Rob Klaucke.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.