CultuurEvenementPurmerend

Fiësta EurAsia komt naar Purmerend

Purmerend – Het voornamelijk in België rondreizende festival Fiësta EurAsia doet van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober 2017 Purmerend aan. Op de Koemarkt komen Europa en Azië bij elkaar. Toegang is gratis.

Fiësta Europa is een Europese sfeermarkt uit België met deelnemers die uit alle hoeken van Europa komen. Istimewa Events kent u van de vele Pasar Malams in Nederland die het exotische verre oosten tot in Nederland haalt. Deze verbroedering brengt het beste van twee werelden samen tot één authentiek en kleurrijk evenement.

Verwacht een mooi gevarieerd aanbod bij de vele kraampjes met specialiteiten uit alle hoeken van Europa en kleurrijke kramen met een keur aan Oost-Aziatische producten. Van sambal tot Parmezaanse kaas en van Finse elandpelzen tot wierook uit India. Met een zakje handgemaakte Engelse Fudge of een Loempia loopt u zo langs de stand van bijvoorbeeld een medium voor een reading.

Uiteraard is er ook heel wat lekkers om ter plaatse te consumeren. Bij de ene stand kunt u de beste saté halen terwijl zijn buurman de Duitse braadworsten op de barbecue nog een keer omdraait. Kiest u voor een Nasi Goreng of een lekker pittig Thais gerecht of probeert u liever een echte vers gemaakte Italiaanse pizza of een Spaanse paella? Op Fiësta EurAsia kan het allemaal!

Live muziek en dans op een gezellig terras

Op het gezellige grote terras geniet u de hele dag, onder het genot van een Belgisch speciaal bier, of één van de vele Aziatische bieren van live muziek en Indonesische dans demonstraties. De Belgische bieren worden aangeboden door Paljas. Bij de bar met Aziatische bieren wordt er natuurlijk Bintang bier verkocht, maar u ook 10 andere Aziatische bieren proberen zoals bijvoorbeeld ‘Chang’ uit Thailand, ‘Tiger’ uit Singapore, ‘Kirin Ichiban’ uit Japan of ‘Angkor’ uit Cambodja. Uiteraard staan wijn en verse koffie ook op de kaart.

Op het podium vind u een goede balans tussen de Aziatische muziek zoals u die op een Pasar Malam tegen komt en de gezellige muziek die Europa rijk is.

 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zwoele Spaanse klanken. Tussen de live muziek door zullen dansgroepen in traditionele kostuums de Indische danscultuur demonstreren.

Fiesta EurAsia richt zich tot een heel breed publiek. Ook kinderen zijn uitdrukkelijk welkom. Er is voor de kleinste levensgenieters o.a. een leuke speelplaats met een paar springkastelen.

Openingstijden

Vrijdag openen we de tenten rond 12:00 uur. Als het weer het toelaat, blijven we tot ’s avonds laat open open. Zaterdag openen we om 10:00 uur tot ca. 22:00 uur, zondag openen we ook om 10:00 uur en keren we terug huiswaarts vanaf 19:00 uur.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.