13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeHart van de RegioZonder honger naar bed Purmerend

Zonder honger naar bed Purmerend

Purmerend – In maart 2017 keken Alex en Silvia Bontenbal samen naar Hart van Nederland. Zo maakten ze kennis met het fenomeen “zonder honger naar bed”. In het hele land zijn er van deze regionale facebookgroepen opgericht als initiatief tegen voedselverspilling en honger. Hoog tijd voor een Purmerendse versie, vonden Alex en Silvia. Want ook in de regio Purmerend is armoede een (on)zichtbaar probleem.

Onder het motto “Bied aan wat u over heeft en reageer op wat u kan gebruiken”  brengt de groep aanbieders en vragers van voedsel bij elkaar. 

“Het is heel simpel”, vertelt Alex, “Bij bijna iedereen die kookt is er wel eens wat over. En dat is zonde om weg te gooien. Het initiatief is tweeledig. Aan de ene kant helpt je de mensen die het nodig hebben. Aan de andere kant zorg je er voor dat er geen voeding verspild wordt.

Het teveel aan eten belandt nu in de bak, terwijl er mensen zijn die het goed kunnen gebruiken. Mensen die door een handicap of andere redenen geen geld kunnen verdienen om zo voldoende eten te kopen.
Of mensen die door bijvoorbeeld een scheiding of werkeloosheid veel schulden hebben.”
Op de facebookgroep Zonder honger naar bed Purmerend plaatsen mensen wat ze over hebben aan voedsel. Doordat ze per ongeluk (of expres) te veel hebben gekookt. Of omdat ze hun keukenkastje hebben opgeruimd. Mensen die het kunnen gebruiken reageren op het aanbod.
Wilt u dit initiatief ondersteunen? Of heeft u zelf behoefte aan een helpende hand? Beheerders Alex, Silvia en Eline nodigen u van harte uit om lid te worden van deze groep!

 

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.