5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home* Wat u schrijftBlog van verpleegkundige Frank: 'Mannen in de verpleging'

Blog van verpleegkundige Frank: ‘Mannen in de verpleging’

Een patiënt zei mij eens: ‘Oh een broeder aan mijn bed, is dat nieuw?’ Een man in de zorg, hoe mooi is dat, maar hoe vaak is het te zien?

Uit het rapport van het CBS in 2016 is gebleken dat van de 10 mensen die werkzaam zijn in de verpleging, er 1 een man is. Gelukkig ben ik één van deze mannen en ben ik al ruim een jaar werkzaam in de zorg. Toen ik aan mijn verpleegkundige opleiding begon, was ik één van de zes mannen in de klas. Gelukkig heb ik al deze mannen zien slagen, maar helaas zie ik dit verder weinig terug in de praktijk. De mannen die ik in mijn omgeving spreek, geven ook duidelijk aan dat zij nooit voor de zorg zouden kiezen. Vaak omdat zij het beeld hebben dat het vak alleen maar bestaat uit het wassen van patiënten. Dit is het beeld wat onder andere veel mannen over de zorg hebben.

Ik ben trots dat ik als mannelijke verpleegkundige werkzaam ben in de zorg. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad dat ik heb gekozen voor dit mooie, maar vooral bijzondere beroep. In de praktijk heb ik gemerkt dat de vrouwelijke verpleegkundigen het toch fijn vinden als er een mannelijke verpleegkundige aanwezig is. Ook van patiënten hoor ik vaak terug dat zij respect hebben voor het feit dat ik als man, werkzaam ben in de zorg. Ik vertel dan wel altijd dat het mij er niet om gaat of er nou een vrouw of aan man aan het bed staat, maar dat er iemand aan het bed staat, met een hart voor de zorg.

Meer mannen zouden juist trots moeten zijn als zij kiezen voor de zorg. Het feit dat je iets kan betekenen voor iemand, die afhankelijk is van jou, dat is voor mij het mooiste wat er bestaat. Ik hoop de mannen die op het moment twijfelen om de zorg in te gaan, deze blog nu lezen, en in zien dat het beroep mooi, maar vooral heel bijzonder is. Laat je niet gek maken over de geruchten die je hoort, wees niet onzeker, maar durf de stap te nemen, zodat je kan zien dat je er iets moois voor terug krijgt.

Bekijk hier het Rapport CBS 2016  over mannen in de zorg.

Over Frank:

Frank van Eis (1995) is werkzaam als verpleegkundige in het Waterlandziekenhuis, te Purmerend. Frank is zijn eigen blog gestart, waarin hij verhalen schrijft over zijn weg in de zorg. Door middel van zijn blogs wil hij mensen kennis laten maken hoe mooi en bijzonder het is om in de zorg te werken.

Bekijk zijn eerdere blogs:

Blog: ‘Mijn eerste acute situatie’

Blog: ‘De telefoon gaat.. Het klinkt als het noodsein’.

Blog: ‘Als het zo moet, dan hoeft het van mij niet meer.’

 

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.