8 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeHart van de RegioTwee tovertafels voor SWZP Heel Europa

Twee tovertafels voor SWZP Heel Europa

Purmerend – 5 oktober 2017 was het zover. In de groepswoningen in Heel Europa werden er twee bijzondere pakketten afgeleverd. Twee tovertafels. Deze bijzonder objecten stimuleren mensen met dementie tot meer beweging en sociale interactie. De tafels zijn er niet zomaar gekomen. Initiatiefneemster Kayleigh heeft er 8 maanden lang veel tijd en energie in gestoken. Maar ze is ontzettend trots op het resultaat!

Kayleigh wilde samen met haar zus de halve marathon gaan lopen in Disneyland Parijs. In februari 2017 opperde ze tijdens een teamvergadering het idee om er een sponsorloop van te maken, om zo geld bij elkaar te rennen voor een tovertafel.

De eerste tovertafel werd bij elkaar gespaard donaties van haar eigen vrienden en familie, door familieleden van bewoners, vrijwilligers en collega’s. Ook Rotaryclubs Purmerend en Wieringerland deden een bijdrage. 2 collega’s maakten handwerkjes en verkochten deze. Ook de opbrengst van haar collega’s op de zomerfair in Heel Europa ging in de spaarpot van de tovertafel. Zo bleven de donaties binnenstromen. Het Nationaal Ouderenfonds verdubbelde de opbrengst.
Eind augustus maakte Kayleigh tijdens een sponsorborrel bekend hoeveel ze had binnengehaald. Genoeg voor niet één, maar twee tovertafels.
 

 

 

 

 

 

24 september liep Kayleigh de halve marathon. Ze rende de afstand in 2:26. 4 minuten sneller dan haar doel van 2:30. En daarmee haalde ze officieel het geld voor de tafels binnen.

 

“Het heeft 7/8maanden heel veel tijd en energie gekost maar dat is het zo waard geweest zoals je in de filmpjes ziet ❤“, schrijft ze in een reactie aan Regio Purmerend.

 

 

Beeldmateriaal aangeleverd door Kayleigh



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8 ° C
8.9 °
7.2 °
79 %
6.3kmh
97 %
di
8 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.