* Wat u schrijft

Gedicht van Wesley: niemand weet

Niemand weet

Niemand weet
Wat er gebeurde
Toen met jou
Niemand weet
Hoeveel je hebt geleden
Hoeveel je hebt gesmeekt
Dat het snel over zou zijn
Niemand weet
Of je rust hebt gevonden
Toen het einde naderde
Na dat ene moment
Niemand weet

Wesley: ‘Dit gedicht uit ‘Alleen voor jou’ bewijst maar weer hoe actueel een tekst kan worden die enige tijd geleden is geschreven. Het gedicht is niet geschreven met een persoon in gedachte, maar meer met een bepaalde situatie in mijn hoofd. Wat die bepaalde situatie inhoudt heb ik niet verder over nagedacht of verder verwerkt in dit gedicht. Het gedicht komt uit mijn tweede boek Alleen voor jou.’

Alleen voor jou is Dekkers tweede bundel. Wederom verrast hij met een intrigerende combinatie van gedichten en persoonlijke teksten. In deze collectie haalt Dekker herkenbare en uiteenlopende thema’s aan, zoals vriendschap en liefde. Met een originele en persoonlijke kijk neemt Dekker ons vervolgens mee in zijn ‘gebruiksaanwijzing’ voor het hedendaagse bestaan. Alleen voor jou staat voor levenslust en doorzettingsvermogen.

Over Wesley

Wesley Dekker is weer helemaal terug met zijn nieuwe bundel. Zijn eerste boek, Ogen als spiegels, kwam in 2016 uit. Dekker schrijft verhalen en columns voor meerdere bladen en doet ook al geruime tijd vrijwilligerswerk bij diverse organisaties, binnen en buiten Purmerend. Hij maakt in zijn korte verhalen en gedichten onder andere gebruik van wat hij in zijn eigen leven heeft meegemaakt, hoe hij de wereld bekijkt en hoe hij de wereld een stukje mooier hoopt te maken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.