13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendSpurd: onderzoek RIVM milieurisico’s rubbergranulaat afwachten

Spurd: onderzoek RIVM milieurisico’s rubbergranulaat afwachten

Purmerend – Woensdag 11 oktober besteedde het tv-programma Zembla aandacht aan de mogelijke milieurisico’s die kunnen ontstaan door het gebruik van rubbergranulaat in de onderlaag van kunstgrasvelden. 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaan onderzoek doen naar de milieurisico’s van rubbergranulaat in kunstgrasvelden. Spurd en gemeente Purmerend geven in een gezamenlijke persverklaring aan dat ze de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden en en de uitkomsten van dit onderzoek afwachten.

Kunstgrasvelden in Purmerend

Een kunstgrasveld bestaat uit een toplaag met daaronder een onderbouw samengesteld uit een drukverdelend doek, een laag van lava en rubbergranulaat en een zandlaag. Uit het gebruikte rubbergranulaat in de onderlaag zouden volgens het tv-programma stoffen vrij kunnen komen die in de bodem en het water terecht kunnen komen, waaronder zink. De kunstgrasvelden in Purmerend zijn aangelegd conform de geldende richtlijnen en kwaliteitseisen. Spurd laat de aanleg van kunstgrasvelden uitvoeren door aannemers die Milieu ISO 14001 gecertificeerd zijn.

Eerder onderzoek naar gezondheidsrisico’s

Zembla maakte eerder een uitzending over mogelijke risico’s van kunstgrasvelden voor de gezondheid van sporters. Het RIVM heeft dit toen onderzocht en geconcludeerd dat het risico voor de gezondheid bij sporten op kunstgrasvelden praktisch verwaarloosbaar is.

Relevante artikelen:

Schriftelijke raadsvragen over rubbergranulaat en bodemverontreiniging

Purmerendse kunstgrasvelden in uitzending ZemblaSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.